Mostarski studenti pomažu štićenicima izbjegličkog kampa u Tasovčićima

studentski zbor, tasovčići, humanitarna pomoć
„Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe" za štićenike izbjegličkog kampa u Tasovčićima, općina Čapljina, upriličit će se od 15. do 19. prosinca 2014. godine na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru.

"Cilj nam je prikupiti što više novčanih sredstava kako bismo pomogli i uoči božićnih blagdana bar malo uljepšali turobnu svakodnevicu za 57 štićenika izbjegličkog kampa u Tasovčićima koji već više od 20 godina žive u užasnim uvjetima nedostojnim čovjeka 21.stoljeća, bez toploga doma i prepušteni samima sebi.

Prikupljenim novčanim sredstvima kupit ćemo im hranu i osnovne životne i higijenske potrepštine, a ljudskim suosjećanjem i spoznajom da nisu sami u svojim nedaćama pomoći im da lakše prebrode predstojeće hladne zimske dane", priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Velika humanitarna akcija pod univerzalnim kršćanskim geslom „Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe" provest će se na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru u kojima su postavljene kutije za dobrovoljne novčane priloge.