Mostarski heroj Nikola: Hvala dragom Bogu, zasad je sve u redu

Nikola Raguž, operacija

Nikola je u četvrtak u Beču prošao prvu od tri spasonosne operacije koje su mu potrebne kako bi ponovno mogao samostalno hodati. Liječnici su mu na mjesto oštećenih matičnih stanica presadili zdrave. Već jučer prošao je prvu kontrolu.

Nalazi su uredni.

- Hvala dragom Bogu, zasad je sve u redu. Nakon operacije Nikola je imao blage glavobolje, no već jučer bilo mu je puno bolje. Nema nikakvih bolova ni tegoba i jako je veseo - rekla nam je Nikolina mlađa sestra Matea. Dodala je da obitelj sad mora čekati da matične stanice počnu djelovati.

- Doktor nam je rekao dase to događa nakon otprilike tri do četiri tjedna. Međutim, napredak će se vidjeti tek kroz pola godine - istaknula je Matea.

Kao i ostatak Nikoline obitelji, ona čvrsto vjeruje da će se Nikola ubrzo oporaviti, konačno samostalno stati na noge i ponovno biti onaj stari.

Podsjetimo, Nikola je prije tri godine stradao u teškoj prometnoj nesreći. Čak tri mjeseca nakon nesreće bio je u komi. Liječnici su prognozirali da možda neće moći ni govoriti, no Nikola se odlučio boriti. Mjesecima je bio na rehabilitaciji, ali nakon nesreće više nije mogao samostalno hodati i kretati se bez invalidskih kolica. Na svadbi mlađe sestre Matee, uz njezinu pomoć, ustao je iz kolica i sa svojom mezimicom, kako je naziva, otplesao svadbeni ples.

- Morao mi je obećati da ćemo sljedeći ples plesati skupa na njegovu vjenčanju - rekla nam je Matea.
U Beču će Nikola biti do nedjelje, a onda s roditeljima putuje u Varaždin. Tamo će ići na rehabilitaciju. Do sljedeće operacije mora proći minimalno pola godine. No Raguži su spremni i dalje se boriti.

- Najvažnije je da Nikola ima volju. Uz Božju pomoć sve će sigurno biti dobro. Jedva čekam taj dan - zaključila je.

24sata.hr