FOTO  Mostarske mažoretkinje vratile se s turneje iz Francuske

Mažoretkinje

Iovaj puta riječ je o festivalu na kojem kao i na onom na kojem smo bili prije 2 mjeseca u Španjolskoj su sudjelovali umjetnici iz cijelog svijeta a neke od zemalja sudionica ovoga festivala bile su : Brasil, Belgija, Francuska, Češka, Njemačka, Velika Britanija i drugi. Naša avantura trajala je 7 dana.

Sam festival trajao je 4 dana u okolnim gradovima Općine Paris - Vitry sur Seine , La Basse I Ronco . A Kao šećer cijele turneje je bio jedan potpuno slobodan dan proveden u samom Parisu .
Naše djevojke svaki dan imale su preformanse u svakom od tih gradova i zajedno sa ostalim sudionicama ovog velikog festivala izvodili jedan izvrstan šaren ,i fenomenalan program.

Naime, i prošle godine Mostarske mažoretkinje su imale čast sudjelovati na sličnom karnevalu u Parisu . Naravno sam Paris nas je iznova ostavio bez daha a naša ekipa je naslavila istraživati čari tog prekrasnog grada .
Isto tako smo na putovanju u Francusku imali i jednodnevni izlete u Munchen i Ulm.
Ovaj puta s nama je išla i Hrvatska glazba Mostar s kojom zaista imamo odličnu suradnju. I oni su ovoga puta posebno oduševili sa svojim novim festivalskim repertuarom popularnih izvedbi.
Što se tiče ostalih aktivnosti u klubu MM predstoje nam treninzi do kraja 6 mjeseca, zatim ljetovanje u našem odmaralištu u Kleku, nakon čega će uslijediti redovna ljetna pauza za malene timove,dok će naša velika skupina i u ljetnim mjesecima imati rasplesano ljeto sa niz već dogovorenih nastupa od kojih ćemo izdvojiti Ljetni Kotorski karneval u 8 mjesecu .

Isto tako bitno je napomenuti i predstojeće Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati od 11-14.09 .2014. u Rumunjskoj za koje se naše natjecateljske skupine već pripremaju. Prošle godine nismo bile u mogućnosti otići na ovo natjecanje zbog nedostatka financijskih sredstava.

Za razliku od Europskih turneja čije troškove pokriva naš Europski menadžer za Europsko prvenstvo to nije slučaj . Z njega se u potpunosti trebamo pobrinuti same . Svi zainteresirani koji nam žele pomoći molimo da nam se jave jer trenutno intenzivno radimo na prikupljanju donatora i sponzora i nadamo se da ćemo uspjeti otputovati na ovo za sve nas jako bitno natjecanje.