Mostarcu pet i pol godina zatvora zbog šverca marihuane

Kaznu od 3 godine zatvora dobila je Medina Kukić (23) iz Jablanice u BiH koja je u travnju prošle godine 40 paketa trave prevezla u Hrvatsku.

 

Osim zatvorske kazne optuženoj Kukić je određen izgon u trajanju od 5 godina. Prema optužnici, Medina je od osobe nadimka Jopa preuzela pakete koje je za 350 eura trebala prenijeti u Hrvatsku.

U svojoj obrani Medina Kukić je priznala kako se dogovorila s Jopom za prenošenje paketa. Svjesna je bila kako se radi o ilegalnom poslu, ali navodno nije znala da je u pitanju "trava". Nije poznavala Korljana, koji je u svojoj obrani izjavio da je trebao sačekati žensku osobu na području Gradca te je odvesti na određeno mjesto.

Prema njegovim riječima nije znao da vozi marihuanu, ali pretpostavljao je kao se prenosi nelegalna roba. Jopu je poznavao otprije i s njim poslovao vezano uz trgovinu duhanom, kazao je. Tijekom suđenja svjedočio je i policajac s odjela za droge.

- Nad Korljanom su se provodile tajne mjere i posebni izvidi. Navedenog jutra je išao u Hercegovinu te smo odmah pokrili sve granične prijelaze i utvrdili o kojoj se ženskoj osobi radi. Nakon ulaska u Hrvatsku, na području između Ploča i Gradca zasutavili smo Medinu Kukić koja je upravljala golfom četvorkom. Ispod stražnjeg sjedala pronađeno je 40 paketa marihuane te je uhićena - kazao je policajac.

izvor: slobodna dalmacija