Mostarci jedinstveni: Japanac drastično pokrao Hrvatsku

Hrvatska, Vatreni, ludilo, navijači, hrvtaska vatreni, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Mostar, navijači
Mostar , makar njegov zapadni dio jučer je bio sav u kockicama, a ulicama su cijeli dan kružila vozila okićena navijačkim rekvizitima Hrvatske. Kako se bližio početak utakmice tako se povećavao broj ljudi u kockastim dresovima na ulicama središta Hercegovine. Uoči utakmice vladao je blagi optimitam, a kada je utakmica počela sve je stalo. Teško je opisati euforiju i oduševljenje nakon vodstva Hrvatske, kao što je teško opisati očaj i razočarenje nakon što je sudac teško pokrao Hrvatsku. Navijačke pjesme zamijenile su psovke, a nakon što se na miru nakon utakmice pogledala snimka spornih detalja ljutnja i razočarenje su bili puno veće.

Ovo je žalosno, i ovakva krađa pred ovolikim auditorijem još nije viđena. Fifa je mafja i Brazil je morao pobijediti, ja našim momcima čestitam na hrabrosti i igri, rekao nam je jedan navijač Hrvatske koji se razočaran sinoć vraćao kući.

Slično misli i djevojka studentica iz Rame: Užasno, ne mogu da vjerujem da se takvo nešto može dogoditi na otvaranju Svjetskog prvenstva. Japanac je pljunuo u lice svim ljubiteljima nogometa na svijetu.

Njena kolegica je još dodala: Do danas sam voljela Brazil, a sada im želim da što prije ispadnu sa prvenstva.

Ja sam Bošnjak, ali sam navijao za Hrvatsku. Ovo večeras je bila teška krađa pred očima cijelog svijeta. Nakon ovoga ne vidim svrhu da se ikako igra prvenstvo, ako se unaprijed moraju znati pobjednici, priča nam čovjek koji je također razočaran sramotnim suđenjem.

Pratim nogomet intezivno preko 30 godina, kaže Boro iz Mostara i kratko komentira sinoćnju utakmicu: To je bezobrazluk i lopovluk kakav se nekada viđao na našim terenima. Nemam riječi i nisam u stanju sve to još uvijek svariti.

Ni jutro ovaj puta nije pametnije od večeri i svi su jedinstveni u ocjeni da je Hrvatska pokradena i da je žalosno što se takva krađa dogodila na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. Život ide dalje, pred Hrvatskom su još dvije utakmice koje Vatreni sada moraju dobiti. Navijači će svakako biti uz njih, kako u Brazilu tako i svuda u svijetu gdje žive Hrvati.

HERCEGOVINA.info