Mostarci će 2011. dočekati kući

S obzirom na cjelokupnu financijsku krizu u gradu, malo tko će si priuštiti neko putovanje ili neki glamurozniji doček. Za razliku od prethodnih godina, ove godine baš i nema neke pretjerane euforije kad je u pitanju proslava novogodišnje večeri i većina građana će ostati kod kuće uz TV prijemnike.

Kad su u pitanju poznati Mostarci, ni njih ove godine pretjerano ne zanimaju putovanja i proslave Nove godine izvan Mostara, te se većina njih odlučilo na kućnu atmosferu i doček Nove godine u krugu obitelji i prijatelja, piše Dnevni list.

Počevši od još uvijek aktualnog premijera Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Borasa, koji je na naše pitanje gdje i kako namjerava dočekati Novu godinu kroz smijeh odgovorio kako o dočeku ove godine uopće i ne razmišlja, što zbog prijekih poslovnih obveza, što zbog zdravstvenih problema u obitelji.


- Ako se i bude nešto planiralo, to će biti neka zabava u gradu, u krugu obitelji i prijatelja, kazao je Boras. Načelnik Odjela za društvene djelatnosti grada Mostara Božo Ćorić Novu godinu će najvjerojatnije dočekati u mostarskom hotelu "Ero".


- Ove godine ostajem u Mostaru. Zajedno s obitelji i prijateljima Novu godinu ću proslaviti u hotelu "Ero", kazao je Ćorić.


Tradicionalno, kao i zadnjih desetak godina, Novu godinu u mostarskom hotelu "Ero"
također će proslaviti i odvjetnica Nada Dalipagić.


- Zajedno s ocem i braćom Novu godinu svake godine dočekam u "Eri". To nam je postala tradicija i svake godine se dobro provedemo na dočeku, pa se i ove godine nadam dobroj zabavi, rekla je Dalipagić. Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša raduje se dolasku obitelji u Mostar, posebice unuku i kćeri, te će s njima staru godinu ispratiti u Međugorju.


- Ako Bog da, Novu godinu slavimo u Međugorju, u toploj obiteljskoj atmosferi, kazao nam je Pleša.


Za kućnu atmosferu u krugu najbližih odlučio se i Ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije Boris Babić. Kazao je kako ove godine nije ništa planirao te, prema svemu sudeći, ostaje kući u društvu supruge i dvoje djece.


Da je u Mostaru i kući najljepše da doček Nove godine, kazao je i voditelj Mostarske turističke zajednice Mensud Duraković.


- Nemam nikakvih posebnih planova, za doček Nove godine ostajem kući, u krugu obitelji i najbližih prijatelja, kazao nam je Duraković.


Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac također je odlučio ove godine za doček ostati kući, bez ikakvih posebnih dočeka. - Bit ću kući, te u krugu najuže obitelji ispratiti staru 2010. godinu, kazao nam je Primorac.


Direktor Simfonijskog orkestra Mostar Darko Nikolić inače ne pridodaje veliku važnost proslavama dočeka Nove godine.


- Najljepše mi je kući s obitelji. Ne zanimaju me nikakvi skupni dočeci i to mi je prilika biti doma sam sa svojom obitelji, što jedva čekam, kazao je Nikolić.

Organiziranog dočeka na otvorenome u Mostaru, kao što je već poznato, ni ove godine neće biti, a izostat će i vatromet. Kad je u pitanju organizirani doček i ponuda mostarskih hotela i klubova, ista je u odnosu na prethodne godine nešto siromašnija.

Kad su u pitanju mostarski hoteli, proslava novogodišnje večeri bit će organizirana samo u hotelu "Ero", koji tradicionalno svake godine organizira doček Nove godine. Hotel "Ero" će, u punom novogodišnjem sjaju, i ove godine pripremiti posebno svečan i veseo doček Nove 2011. godine, uz bogatu gastronomsku ponudu i vrhunski zabavni program.

Za zabavu i ples do jutarnjih sati pobrinut će se grupa Gusari iz Metkovića. U drugim hotelima izostat će proslava novogodišnje večeri. Kad su u pitanju mladi, ni oni, bar za sada, nemaju nekog pretjeranog izbora kad je u pitanju proslava Nove godine. Zasad, organizirani doček novogodišnje noći bit će organiziran u klubu "Oxygen", koji i za ovu najluđu noć u godini organizira nezaboravan provod.

Srećko Boras
- Ako se i bude nešto planiralo, to će biti neka zabava u gradu, u krugu obitelji i prijatelja.

Božo Ćorić
- Ove godine ostajem u Mostaru. Zajedno s obitelji i prijateljima Novu godinu ću proslaviti u hotelu "Ero".

Nada Dalipagić
Zajedno s ocem i braćom Novu godinu svake godine dočekam u hotelu "Ero". To nam je postala tradicija i uvijek se dobro provedemo.

Velimir Pleša
- Radujem se dolasku unuka i kćeri i, ako Bog da, Novu godinu slavimo u Međugorju, u toploj obiteljskoj atmosferi.

Boris Babić
- Ne planiram ništa posebno, ostajem kući i zajedno sa suprugom i dvoje djece dočekat ćemo Novu 2011. godinu.

Mensud Duraković
- U Mostaru je najljepše. Za doček Nove godine ostajem kući, u krugu obitelji i najbližih prijatelja.

Vilim Primorac
Ove godine sam planirao ostati kući i u kućnoj atmosferi, te u krugu najuže obitelji i ispratiti staru 2010. godinu.

Darko Nikolić
Najljepše mi je kući s obitelji. Ne zanimaju me nikakvi skupni dočeci i to mi je prilika da budem doma sam sa svojom obitelji.

dnevni list