Mostarac traži brata koji je nestao prije 43. godine

Zoran Manigoda
Naime, zdrava beba rođena 28.7.1973. godine u Mostaru proglašena je mrtvom. Zašto i kako, 43 godine poslije nema odgovora

"Majka i otac su živjeli u selu kod Jablanice. Majka je morala u mostarsku bolnicu ići da bi se porodila u njihovom porodilištu, priča Zoran tužnu ispovijest koju mu je majka Mitra (1952.) pričala i dodaje da su nedugo po rođenju, njegovoj majci i ocu liječnik i babica priopćli da je beba mrtva, piše InfoBijeljina.com.

"Nitko od njih nije htio da pokaže ‘tijelo' rođenog dječaka, pravdajući to potresnom situacijom, iako su otac i njegov stric, koji su došli u porodilište dali određenu količinu novca liječnicima da bi doznali što je bilo'', priča ovaj čovjek.

Zoran naglašava da su njegovi roditelji sa sela bili neupućeni u slučajeve da je '70. i ‘80. godina prošlog stoljeća bilo "more" slučajeva krađe beba, tako da ima "osnovanu sumnju" da je i njegov brat žrtva trgovine djecom.

''To su bile godine uređenja u državi u kojoj nisi smio da pitaš jer ''tko si ti da tražiš dokumenta o djetetu za koje je rečeno da je mrtvo'', kaže Zoran i dodaje:

"Nismo se pomirili s tim, u mostarskoj bolnici, mrtvačnici i arhivi nismo mogli naći niti jedan dokument da je beba rođena ili umrla, izuzev majčinog otpusnog pisma gdje stoji da su trudnoća i porođaj uspiješno obavljeni. U međuvremenu doznajemo da su doktor i babica koji su obavili porođaj preminuli, te se možda izgubio i jedini način da dođemo do bilo kakve informacije.'', kaže za portal InfoBijeljina.com Zoran.

Ovaj optimističan čovjek, koji je i sam otac dvoje djece, ne odustaje.

Moli sve da mu pomognu da pronađe bilo kakav trag koji bi mu pomogao da dođe do svog brata.