Mostarac pronašao 500 KM i vratio ih vlasniku

tadić

... prepoznati kod ljudi. Naime, Tadić je pronašao na glavnim vratima, na ulazu u spomenutu zgradu 500 maraka koje je odmah vratio vlasniku F.K. Iz Čapljine.

Odmah pronašao vlasnika Tadić je u izjavi za Dnevni list kazao kako mu je drago što je vlasnika odmah pronašao i vratio mu njegov novac, na što mu je vlasnik, kako je kazao, iskazao zahvalnost.

''Nakon izlaska vlasnika novčanica i njegove supruge iz zgrade Integre, na vratima sam ugledao 500 maraka. Nisam ih sustigao, ali sam otišao do ureda kojeg je vlasnik pronašao, došao do njegovog broja telefona i odmah ga nazvao. Gospodin se vratio u zgradu gdje sam mu predao novac i zahvalio mi se", kazao je Tadić.

Na pitanje da li ga je vlasnik nagradio, Tadić je kazao kako njemu nisu bitne nagrade te da je sretan što je novac vraćen vlasniku i kako je to jedino bitno. Ovaj humani portir časno obavlja svoj posao već skoro cijeli radni vijek. Uskoro bi trebao u mirovinu, a kazao je kako se kroz ovaj posao čovjek ‘svega nagleda', vjerojatno kao i u drugim poslovima, ali prema Tadićevim riječima, najvažnije je biti častan i pošten, pa će se onda časno i pošteno obavljati bilo koji posao.

Tadić nam je kazao kako mu se slična situacija dogodila prije nekoliko godina na Aveniji.

''Šetao sam ulicom, a čovjeku ispred mene je ispalo 50 maraka. Podigao sam ih i vratio mu", ispričao je Tadić.

Za kraj je kazao kako su i on i vlasnik pri preuzimanju novca ‘odahnuli dušom', Tadić što je izgubljeni iznos vratio, a vlasnik, što je novac ponovno bio u njegovom džepu. ''Nikada ne bih mogao čak ni siću uzeti od nekoga, jer nikada ne znate kome je taj novac prijeko potreban'', zaključio je Tadić.