FOTO  Mostarac bez dlake na jeziku: Grade moj nije ti lako, mogu li ti ikako pomoći?

Smeće, gradsko komunalno poduzeće, u ulici Augusta Šenoe , mostarac bez dlake na jeziku

...da Mostar vrati u jedno staro,dobro,i nikada ne zaboravljeno,zdravo stanje!
Jako je teško! Ja jednostavno ne mogu ostati imun na ovo sranje koje me okružuje! Svi imate tip top stanove i mislite ako dobro zalupite Blindo vratima da vam grabežljiva deponija s vana ne može ući kao nepozvan gost? Ma varate se, i to jako!

Gdje sušite veš? Gdje vam se djeca igraju? Ne udišete zrak iz klima uređaja?Da li je vas sramota vaše avlije? Dvorišta? Naselja?
Ja se svoga toliko sramim da sam danas kada mnogi placaju guzice, kada bohte u svojim vikendicama ili shopinguju u Splitu odlučio poslati mail na koji vjerujem neću dobiti odgovor!

Pisao sam našim dragim komunalcima! Da vidim što koči,u čemu je problem? Nekada kao dijete kada bi stajao na balkonu sam svako jutro vidio "Čiku" u zelenom odijelu koji mete naše naselje,čestito i pošteno, a sada istog vidim samo u tim svojim iluzijama i snovima! Ionako nam je sve u prošlom svršenom vremenu pa može biti i to!

Ljudi što vam se dogodilo da možete ostati paralizirani na ovakve deponije ispred vaših vrata?
Pa treba zapaliti svakog đžibera koji sa balkona i iz auta baci papirić a kamoli vreću sa smećem?! Pa gdje živite? Na kojim ste drogama? Tko vas uništava?
Evo što smo izgubili onaj gradski manir poštovanja kućnog reda, ali da smo otišli ovako daleko ja...sam u čudu! Paraliza žešča!

Svaki put sebe udarim po ruci kada kao pojedinac apelujem na ovakve stvari! Imam obraz a nemam strah pa gdje mi je kraj!?
Ja se javno obavezujem, da besplatno,zajedno s vama,dok sam još tu, postanem Gradonačelnik ovoga grada ili pomoćnik istoga i da mu olakšam bar malo muke koje ga vjerovatno guše!

Nema tog političara koji bi me sabotirao i potkupio protiv naroda i svoga grada! Ubio bi se,odmah,ama jučer!

Grad je u totalnom raspadu, okanite se ušminkane ulice pokraj Mepas Malla, novog kružnog toka i Mlijekare, Rondoa ... uđite duboko u grad, nakašljite se, kihnite,i onda se pitajte od čega, vjerujte niti jedna ljekarna i apoteka vam neće trebati jer ćete znati o čemu je riječ!

Ovo je prešlo sve granice! Ja sam se počeo sa pravom stidjeti svoga grada, svoje ulice, svega na čemu sam odrastao,padao i ustajao..

Ovo definitivno nema nigdje! Ako me bilo tko čuje neka plasira ovo stanje u medije,neka se Komunalno upita da li stvarno dobro radi svoj posao, ako sam u krivom opletite po kaznama,slobodno krenite od mene prvoga kada vidite da narušavam javni red i mir jer mene dzep boli, a vjerujem i druge!

Grade moj nije ti lako, znam da patiš,znam da se grcaš i krkljošeš od ovoga jada ali evo ja pokušavam,pišem,brojim,razglabam...mogu li ti ikako pomoći?Šapni mi, reci KAKO?
Tužan sam! Vi?
I da.. račune za čistoću više ne plaćam,do daljnjeg!

Mostarski pisac