Mostar: Život na rubu gladi

Semir Gereg, apel, humanitarne akcije i apeli, pomoć, Semir Gereg, ŠPK Zrinjski, pomoć, Semir Gereg, pomoć
..."Egipatsko selo", živi na rubu gladi. Njegovi prijatelji su jučer preko Facebooka molili građane da pomognu Semiru u hrani, odjeći i namještaju.

"Prije svega molio bih građane da mi pomognu naći bilo kakvo zaposlenje. Tu i tamo radim u nekim praonicama automobila za dnevnicu od 5 pa do 10 maraka. Od toga novca ne mogu preživjeti", kazao je Semir.

On živi u naselju Bafo u kolektivnom smještaju koji mu je na privremeno korištenje dodijelio Centar za socijalni rad. Osim kuta za sjedenje i jednog tepiha, u stanu nema drugog namještaja pa čak ni kuhinje. Struja je isključena davno.

"Grijem se na malu peć na drva. Radnici Binga mi daju drvene palete koje mogu ložiti pa se tako ugrijem. Volio bih kada bih imao struju i štednjak da sebi ponekad mogu skuhati barem juhu", kazao je Semir

Iako mu je prijeko potrebna i hrana i obuća, Semir prije svega želi dobiti bilo kakvo zaposlenje kako više ne bih ovisio o pomoći drugih. "Nemam nikoga od obitelji ili rodbine koji bi mi mogli pomoći. Mlađi brat i sestra, šesnaestogodišnja Erna i trinaestogodišnji Mujo, žive u ‘Egipatskom selu'. Stričeve, ujake i tetke ne viđam. I da hoće, mislim da mi ne bi mogli pomoći jer, koliko znam, i oni jako teško žive", kazao je Semir.

Semira su nakon majčine smrti socijalni radnici spasili od oca koji ga je maltretirao i smjestili u dječji dom. Ubrzo nakon toga umro mu je i otac. Od kada zna za sebe, Semir se brine sam o sebi.

"Jedno vrijeme sam živio na ulici. Preživljavao sam kopajući kanale za desetak maraka dnevno. I sada bih radio bilo što samo da imam dovoljno da mogu živjeti skromno, ali ne pitajući nikoga za pomoć", kazao je Semir.

Oni koji mogu pomoći ovome dečku hranom, odjećom ili nekim drugim rješenjem, mogu ga kontaktirati na broj mobitela 060 312 4844.

Dnevni list