FOTO  Mostar: Završen 3. simpozij s međunarodnim sudjelovanjem

SKB Mostar, simpozij

Dvodnevni Simpozij, u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Udruge/Udruženja medicinskih sestara/tehničara FBiH, okupio je preko 200 zdravstvenih djelatnika iz cijele BiH i Hrvatske. Stručni dio Simpozija sastojao se od preko 40 predavanja, među kojima posebno mjesto zauzima ono pred- sjednice Hrvatske komore medicinskih sestara i Federacije regulacijskih tijela u sestrinstvu EU Dragice Šimunec, kao i predavanja doc. dr. sc. Ive Curić s Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Nada Prlić s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Predsjednica Organizacijskog odbora Simpozija Zdravka Lončar, dipl. med. sestra istaknula je zadovoljstvo radom Simpozija i njegovom posjećenosti izražavajući nadu da je Simpozij pridonio prepoznava- nju uloge te istaknuo značaj medicinske sestre / tehničara u sustavu zdravstva.

Veliki broj sudionika potvrda je aktualne uloge ove profesije u cjelo- kupnom sustavu zdravstva danas. Sudionici ističu kako su zadovoljni organizacijom i odabirom stručnih predavanja te da ovakvi skupovi osi- guravaju razmjenu iskustva i znanja koje je neophodno za kontinuirani, kao osobni tako i profesionalni razvoj.