Mostar: Zaposlenici zatvora oduševljeni skromnim Glavašem, najčešći mu je gost ovaj poznati pjevač

Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ivo Josipović, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Drinovci, rođendan, Branimir Glavaš, HDSSB, izbori, Vladimir Šišljagić, Branimir Glavaš, ustavni sud, izbori, Branimir Glavaš, zatvor, Mostar, Branimir Glavaš, osuda, stan, Branimir Glavaš, Osnivač HDSSB-a, Nacrt promjene Ustava, Branimir Glavaš, Mostar, zatvor, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ustavni sud RH, ustavni sud, tužba, Branimir Glavaš, remetinac, štrajk glađu, HDSSB, Osnivač HDSSB-a, parlamentarni izbori, izborne promidžbe, Branimir Glavaš, lustracija, branitelji, Branimir Glavaš
Oduševljeni su njegovom skromnošću i jednostavnošću. To je zatvorenih koji sa zaposlenicima ovoga zatvora često razgovara, a rado se našali i na račun svojeg hercegovačkog porijekla. Kako nam kažu, Glavaš u zatvoru nema nikakvih posebnih zahtjeva, jede hranu kakvu jedu i ostali zaposlenici... Tu, dodaju nema iznimaka, ali omiljenom zatvoreniku udovolje tek kada poželi malo više začina u hrani. No, ne ovisi Glavaš previše o zatvorskoj hrani jer darove od brojnih posjetitelja redovito dobiva. Svaki tjedan kod njega u posjetu je neko poznato nam lice s televizijskih ekrana. Zaposlenici tako redovito viđaju Vladimira Šišljagića, Krešimira Bubala, Dinka Burića i Ivana Drmića, inače članove Glavaševog HDSSB-a. U gostima mu je bila i Željka Markić, a zaposlenici zatvora Ćelovine, tvrde kako se s njom srdačno pozdravio i dosta dugo razgovarao. Ono što zaposlenike ovoga zatvora najviše veseli jesu posjete pozntog pjevača Miroslava Škore. On je, ističu, zaposlenici izuzetno čest Glavašev gost. U posjete mu dolazi i sin Filip koji ga je nedavno razveselio viješću da će postati djed. Iako se po Hercegovini pričalo kako se Glavaša može vidjeti u jednom restoranu u Grudama zaposlenici se kunu da to nije tako te da ovaj poznati zaposlenik ni po tom pitanju nema nikakve povlastice. Ako je i izlazio iz zatvora, oni o tome ništa ne znaju, a uvjereni su da, kada bi to i bilo tako, ostali zaposlenici bi se pobunili jer s Glavašem zatvorsku kaznu služi niz ljudi optuženih za ratne zločine. Ipak, iz zatvora je izašao kada mu je preminula sestra. Tada je uz policijsku pratnju otišao u Biograd, sudjelovao na pogrebu i vratio se u zatvor. Osim što vrijeme krati uz posjete, Glavaš uživa u šetnjama, a u posljednje vrijeme posvetio se molitvi. Bilo kako bilo, naši sugovornici ponosni su na svojeg poznatog zatvorenika i vjeruju da će se vrlo uspješno uskoro vratiti na političku scenu.

Inače, po zakonu na državnoj razini u BIH Branimir Glavaš već ima uvjete za prijevremeni izlaza jer je odslužio pola kazne. Podsjetimo, Glavaš je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku. Iako je pravomoćno osuđen za najteža kaznena djela, on je i dalje važan politički faktor koji iz kaznionice u BIH upravlja HDSSB-om, sa sedam zastupnika danas je to postala respektabilna stranka. I sam Glavaš svjestan je značaja svoje stranke pa je nedavno najavio povratak u politiku i aktivan rad u stranci.

dnevno.hr