FOTO  Mostar: Započeli su Ljetni dani DUGE u župi sv. Ivana

Mostar, Zupa Sv. Ivana Apostola i Evanđelista, Ljetni dani DUGE

Toje manifestacija po kojoj je ova župa nadaleko poznata, ne samo u gradu Mostaru nego i šire.
Ovi ljetni dani organizirani su za djecu. Ovogodišnja DUGA traje od 22. lipnja do 3. srpnja 2015. Vrijeme je ispunjeno molitvom, pjesmom, plesom, zabavom, grupnim radom, natjecateljskim igrama te raznim vrstama kreativnosti i izletom. Manifestaciju završavamo 3. srpnja 2015., igrama za roditelje poslije večernje sv. Mise te koncertom na kojem nastupa jedan od naših bendova.

Djecu dijelimo u dvije dobne skupine: od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda osnovne škole. U Ljetnim danima DUGE mogu sudjelovati djeca koja idu redovito na župni vjeronauk. Ovogodišnja DUGA sveukupno broji preko 350 djece. Cjelokupni program i grupe djece vode naši župni animatori koji su članovi župnog pokreta BIOS - pokret mladih za novu evangelizaciju. Ove godine preko 100. animatora odvojilo je svoje slobodno vrijeme, kako bi najmlađima približili Božju dobrotu i ljubav, a njima sve bilo na radost i mladenačko druženje.

Svake se godine trudimo kako bi DUGA bila sve bolja i bolja. Vjerujemo da će i ova biti posebna po radostima, druženjima, igrama, molitvama, prijateljskim susretima i rastu u vjeri, a sve kroz moto ovogodišnje DUGE koje glasi: „Pustite malene k meni!"