FOTO  Mostar: Voda prodrla u pet kuća u naselju Blagaj

blagaj, Mostar - Blagaj, stradali od poplave, zaštita od poplava, poplava, poplave, poplavljeno mjesto, poplavljena područja, poplava elementarna nepogoda
"Iz Mjesne zajednice Blagaj izvijestili su kako je voda prodrla u pet obiteljskih kuća te kako se radi na saniranju terena koliko je to moguće", kazao je za Fenu glasnogovornik Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Po njegovim riječima, na području Mostara rijeka Buna se na pojedinim dijelovima izlila iz svoga korita što je uzrokovalo poplave terasa pojedinih restorana i voda je također došla do dvorišta nekoliko kuća. Također, dio lokalnog puta Blagaj - Buna je pod vodom i na tom je putu promet prekinut.

Pavlović je kazao kako je na području Stoca rijeka Bregava poplavila oko tri hektara obradivog zemljišta, a pod vodom je i lokalna prometnica puta Prenj - Habatnica.

Na području Čapljine do jedne obiteljske kuće je došla voda, te su pomoć na ispumpavanju vode pružili pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe.

Također, izvršena je i sanacija terena u naselju Nerezi odakle su mještani dojavljivali kako se izlijeva rijeka Bregava prema obiteljskim kućama.

Pavlović je kazao kako je do izlijevanja vode došlo i na lokalnom putu u Gabela polju, prema Graničnom prijelazu Gabela te kako se preporuča da se što manje prometuje tom prometnicom.

"Iz ostalih općina na području Hercegovačko-neretvanske županije nema dojava o poteškoćama kada su u pitanju padaline", kazao je Pavlović.