Mostar: Veliki požar ugrozio kuće u Raštanima

Livno, požar, požar, vatrogasci, brač, požar, Čapljina, požar, kuća, požar, šuma, svatovi, Trebinje, požar, os bih, Široki Brijeg, požar, eksplozije, Široki Brijeg, požar, vatrogasci, Gacko, požar, požari, požar, gašenje požara , požar, požari, gašenje požara , žitomislići, požar, MUP HBŽ, MUP HB županije, požar, Široki Brijeg, požar, HNŽ, požari

Iz Civilne zaštite HNŽ-a priopćili su da je gorjela deponija guma i rezervnih djelova za autobuse. Pojavila se neslužbena informacija kako su izgorjeli i parkirani kamioni i autobusi.

Požar je lokaliziran, ali se dio vatrogasne postrojbe i sada nalazi na terenu kako bi nadgledali požarište.

Iz poduzeća Elektroprivreda Herceg Bosne izvjestili su da je zbog požara u naselju Raštani, došlo do preventivnog isključenja el. energije, usljed čega djelovi naselja Orlac i cijelo naselje Raštani do daljnjeg nemaju napajanje električnom energijom.

Veliki broj stambenih objekata koji se nalaze oko kruga parkinga javnog gradskog prijevoznika, bio je ugrožen vatrenom stihijom, kao i proizvodne hale dviju tvornica koje su u neposrednoj blizini požara.

Zahvaljujući intervenciji mostarskih vatrogasaca koji su požar gasili s tri vozila i povoljnom vjetru, spriječena je veća katastrofa.