Mostar: Velike gužve za kupnju novih markica ZZO-a

markice, zdravstvo, HNŽ, markice, markice, HBŽ, markica, ZZO HNŽ, distribucija, markice, HNŽ, zdravstveno, HNŽ, markice, zdravstveno, markice, Zavod za zdravstveno osiguranje, zdravstvo, Mostar, markice, zdravstveno osiguranje, HNŽ, markice, zdravstveno osiguranje, plaćanje, HNŽ, markice, djeca, parcitipacija, markice, HNŽ, pacijenti, zdravlje, anketa, markice, parcitipacija, plaćanje, HNŽ, markice, participacija, Zavod za zdravstveno osiguranje, parcipacija, zdravstvena zaštita, HNŽ, participacija, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje, zdravstveno osiguranje, paklene vrućine, vrućina, ljetna vrućina, zdravstveno osiguranje, zdravstvene usluge , Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, markice, osiguranje, markice, zdravstveno osiguranje, zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a, ZZO HNŽ
...punu godinu, od 1. siječnja moraju posjedovati nove.
- Markice traju jednu kalendarsku godinu, takav je zakon. Bez obzira koliko su je koristili, od 1. siječnja moraju kupiti nove, navodi Alenka Ban, glasnogovornica Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a.
Već godinama, objašnjava Ban, kontinuirano upozoravaju osiguranike da na vrijeme kupe markicu, upravo zato su ove godine započeli distribuciju nešto ranije, 15. prosinca. Rok za kupnju trajat će do 28. veljače nakon čega će svi oni koji nisu osigurali markicu plaćati liječničku participaciju.
- Trudimo se upozoriti osiguranike da kupnju obave na vrijeme, jer mnogo njih se i ne sjeti, ne prate kroz vijesti do kada je rok i onda ostanu bez premije, kaže Ban.
Gužve
Upravo zbog ovih odluka Zavoda na svih pet prodajnih mjesta raspoređenih po najfrekventnijim područjima vlada velika gužva.
- Pet prodajnih mjesta je sasvim dovoljno za Mostar, manje ih je no prošle godine, ali je više djelatnika na jednom mjestu, navodi Ban.
U Domu zdravlja jučer je bilo najviše ljudi koji su čekali na ovjeru zdravstvenih knjižica. - Čekao sam u redu pola sata, inače sam invalid i nisam privilegiran, no dobro je, danas već gužva jenjava, kazao je Božo Puljić.
I Ivana Dolić kazala nam je kako je na jedan papir čekala duže od 20 minuta, ali da je za razliku od proteklih dana jučer ipak bilo podnošljivo.

5 prodajnih mjesta

Gužve, kako navode iz Zavoda, možda nastaju zbog neradnih dana koji su iza nas, a ponajveću gužvu očekuju kada bude isplata mirovina.

Dnevni list