Mostar: Vandali uništavaju dječje parkove po gradu

Zrinjevac, park Zrinjevac, park zrinjevac mostar, park zrinjevac mostar, mostarski park zrinjevac, park Zrinjevac

... na čiju se rekonstrukciju čeka predugo. Jedna od posjetitelja gradskog parka „Zrinjevac", Angela Kralj, koja je u šetnju izvela svoju unuku, kaže: „Dok se u drugim parkovima ne vodi računa o čistoći, u ovom parku se za rekonstrukciju dječjih sprava čega duže od pola godine. U međuvremenu se pokvari nešto drugo, i tako u nedogled", kazala je Angela.

Gradski park Zrinjevac pored glavne ceste opremljen je toboganom, penjalicom, klupicama i kućicama. U ovom parku se čuje smijeh i vriska djece, međutim posjetitelji tvrde da niti jedan, pa ni ovaj park, nije pošteđen vandalizma delikvenata. Kako smo se i sami uvjerili neke od navedenih igračaka namijenjenih za mališane, devastirani su od strane vandala. Oni u kasnim noćnim satima vrijeme provode upravo ovdje, prave štetu, s tim ne vode računa da uništavanjem rekreativnih sprava ugrožavaju živote mališana kojima su parkovi namijenjeni.

„Nije mi jasno kome može zasmetati jedna dječja klackalica i kako je vandalima uspjelo da je iščupaju iz zemlje", kazala je Marija Biletić, koja je dodala da za svoju unuku uvijek bira gradski park zbog svoje rasprostranjenosti i velikog broja djece.

U novom dječjem parku u ulici Kralja Zvonimira, koji je stavljen u funkciju prije nekoliko mjeseci, nismo zatekli niti jedno dijete u igri. Otpadci, flaše od piva i papirići svjedoče kako je ovo mjesto umjesto za dječju igru uzurpirano od starijih koji iza sebe ostavljaju ružan ambijent.

„Zbog nečistoće svoje dijete se ne usuđujem voditi u ostale parkove, zbog toga najviše vremena provodimo u Zrinjevcu, jer se ipak komunalci najviše brinu o njegovom izgledu i čistoći", prokomentirala je Advija Juričić.

Park pošteđen vandalizma u Mostaru ne postoji, svi su na meti delikvenata, koji sustavno uništavaju igračke za djecu, mobilijar i klupe. Roditelji s kojima smo razgovarali kažu kako pri svakom dovođenju djece u park prvo provjere stanje na svakoj od igračaka prije puštanja svojih mališana u igru.

Dnevni list