FOTO  Mostar: Uspješno realiziran Humanitarni koncert „Plešimo za Našu djecu

naša djeca

Koncert je okupio više stotina učesnika, ali i mnogobrojnu publiku. Sportska dvorana USRC "Mithad Hujdur Hujka" je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Građani su se odazvali u veliko broju, i još jednom smo pokazali da smo humani i da pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovim putem se zahvaljujemo svima Vama koji ste se odazvali i podržali rad NVO "Naša djeca".

Koncert je organizovao Plesni studio „Flash" u saradnji sa NVO „Naša djeca". Pored PS "Flash", koji su bili domaćini koncerta, u bogatom kulturno-umjetničkom programu učestvovali su i gosti: vokalna grupa B-Stars, PS B-Dance, ŠPK Zrinjski, Mostarske Mažoretkinje, PS Mo Stars, ŠPK Erigo, PK Let's Dance Nevesinje, PC Prodance, LoLa Klaunovi, Karate klub „Student" te Košarkaški klub „Spars".

Djeca iz Dječijeg doma, štićenici NVO „Naša djeca" su također učestvovali u programu te kroz pjesmu, recitovanje i ples pokazali da su veoma talentovani. Velika poslastica je bila Ingina torta, koja je oduševila sve prisutne i učesnike. Na kraju programa Djed Mraz zajedno sa Lola Klaunovima je podijelio paketiće štićenicima NVO "Naša djeca".
Ovo je već drugi po redu humanitarni koncert koji PS „Flash" poklanja „Našoj djeci". Cijelokupan prihod od prodaje karata, koje su se prodavale po cijeni od 5,00 KM, poklonjen je upravo njima - s ciljem podrške i olakšavanja života djece s posebnim potrebama i bez roditeljskog staranja u BiH.