Mostar: Uskoro započinju radovi u Fejićevoj ulici

fejiceva ulica

Vrijednost projekta iznosi 2,229 milijuna maraka a rok završetka radova je 4 mjeseca. U tome vremenskom razdoblju obnoviti će se parter i ulični mobilijar.

Osim HP Investinga i Građevinara Fajić za izvođenje radova su aplicirali i poduzeća Amitea Mostar koja je radove procijenila na 2,266 milijuna maraka i Hering iz Širokog Brijega odakle je pristigla ponuda u iznosu od 2,305 milijuna.

Najpovoljnija ponuda pristigla je od ponuđača iz mostarskog poduzeća Konzorcij GD Konstrukcije i AMG Mostar. Kako doznajemo iz Grada Mostara, njihova ponuda je bila u dokumentacijskom smislu nepotpuna i zbog toga nije niti uzeta u razmatranje, piše Dnevni list.

Iz Gradske uprave su se vodili kriterijem najpovoljnijeg ponuđača zbog čega su poduzeća HP Investing i Građevinar Fajić i izabrani.

Radovi konstrukcije će se financirati iz gradskog proračuna, dijelom iz sredstava Vlade Federacije BiH u okviru programa iz sredstava GSM licence i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Obnova Fejićeve ulice je započeta u travnju 2013. godine i tada je u nju uloženo oko 1,195 milijuna maraka. Radovi su podrazumijevali postavljanje elektro i PTT kabela i vodovodnih i kanalizacijskih cijevi i djelomično popločavanje kamenom.

Ulica Kralja Tvrtka ostala grbava
Tvrtka HP Investing je podsjetimo u proljeće prošle godine izvodila radove na postavljanju nogostupa u ulici Kralja Tvrtka na potezu od Trga hrvatskih velikana prema raskrižju s ulicom Stjepana Radića gdje se nalazi novi montažni kružni tok. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosio je 170 tisuća maraka.

Mnogi građani su na društvenim mrežama tada komentirali kako posao nije urađen kako treba. Dijelovi kockica se nisu dobro uklopili u cjelinu, dio je već popucao a cijeli prostor je, neki su od komentara, grbav i neravan.

Hasan Pekušić, vlasnik HP Investinga je tada za Dnevni list kazao kako posao još nije urađen do kraja i da završni radovi tek slijede. Sudeći prema onome kako sada izgleda navedena dionica najavljenim završnim radovima se još uvijek nije pristupilo.