Mostar: Umro akademski slikar Krešimir Ledić

Krešimir Ledić, smrt, FPMOZ, Krešimir Ledić, in memoriam, profesor, slikar, Krešo Ledić, likovna kolonija, Mostar, FPMOZ, Krešimir Ledić, in memoriam, Jesen na FPMOZ-u, FPMOZ, Krešimir Ledić, Izložba, Krešimir Ledić, FPMOZ, likovna kolonija, Krešimir Ledić, Umjetnička kolonija, likovna kolonija, FPMOZ, Krešimir Ledić, likovna kolonija, 4. kolonija Krešimir Ledić, Krešimir Ledić, 5. likovna kolonija Krešimir Ledić, FPMOZ, 5. likovna kolonija Krešimir Ledić, FPMOZ

Svoj pedagoški rad započeo je u Učiteljskoj školi, gdje je radio do njezinog ukidanja 1970. Nakon toga je bio profesor u gimnaziji od 1970. do 1975., a od 1975. primljen je na bivšu Pedagošku školu koja je poslije rata prerasla u Pedagoški fakultet. Najprije je imao zvanje profesora više škole, pa onda izvanrednog i redovitog profesora. Bio je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te Školi likovnih umjetnosti ''Gabrijel Jurkić'' u Mostaru. Do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnik Odjela za predškolski odgoj.

Važnije izložbe Krešimira Ledića su Izložba jugoslavenskog portreta u Tuzli, Beogradu i Sarajevu 1975. i 1983., 7. trijenale suvremenog jugoslavenskog crteža u Somboru 1981., Trenutak jugoslavenskog slikarstva u Somboru 1982., 5. splitski salon 1973, Premio Valbruna 1971. i 1973. u Italiji, u organizaciji EU-a s grupom ''Trojica'' (Nikšić, Soldo, Ledić) u Düsseldorfu, Bruxellesu i Bonnu. Dobitnik je prve nagrade za slikarstvo 2004.

Bio je doživotni član Accademia Italiana "Gli Etruschi" Firenza, i to za "posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti"

Umro je iznenada u Mostaru, u 80. godini života.

Portal HERCEGOVINA.info izražava sućut obitelji pokojnog Krešimira.