Mostar: Učenici nagrađeni za najbolje likovne radove o okolišu

djeca
U sklopu programa, studenti završne godine Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti - Studij turizma i zaštite okoliša održali su edukativno prezentiranje i dodijeljene su nagrade učenicima 4.i 5. razreda za najbolje likovne radove o temi očuvanja i zaštite okoliša.

Također, odigran je i malonogometni turnir „Lana i Luka Lovrić", koji će postati tradicionalan s ciljem trajnog čuvanja uspomene na nedavno tragično stradale učenike O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević, priopćila je Vlada HNŽ-a.

U ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, nazočnima se obratio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika i član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ koji je istaknuo kako na Svjetski dan zaštite okoliša želimo potaknuti učenike osnovnih škola da postanu aktivni dionici u zaštiti okoliša te da, kao oni kojima pripada budućnost, preuzmu odgovornost za očuvanje našeg planeta.

Nazočnima su se, također , obratili Niko Marušić, v.d. ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša, prof. dr. Mirjana Milićević, članica Upravnog odbora Fonda i Darija Stojčić, ravnateljica O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević.

Nagrade za najbolje likovne radove i pobjednike turnira uručili su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša HNŽ i Daliborka Pavlović, zamjenica ravnateljice OŠ Ivana Gundulića.

Također, gospodinu Draženku Lovriću, kao posebnom gostu - ocu nastradale djece Lane i Luke, uručen je pehar.

Inače, Svjetski Dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja na obljetnicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.