Mostar: U naselju Bijeli Brijeg krenula gradnja „NAVODNO“ stambene zgrade

1/5

U mostarskom naselju Bijeli Brijeg stanovnici već godinama muku muče s nedostatkom adekvatnog prostora za djecu i s parking mjestima.

Da bi stvar bila još kompliciranija u ulici Zrinjski Frankopana već dva mjeseca gradi se NAVODNO stambena zgrada. Navodno, jer nitko ne zna kako će objekt izgledati tj. koja je vrsta građevine što zakon striktno nalaže.

Ipak najveća zagonetka misterioznog objekta je ta što se također ne zna hoće li objekat imati parking garažu, odnosno osigurana parking mjesta za novi objekat. Stanovnici Bijelog Brijega pričaju nam kako dolaze 30 minuta ranije s posla kako bi "ugrabili" mjesto.

Na stranicama gospodarske komore HNŽ/K prema zakonu o građenju (člank 47.) svako gradilište „MORA" imati na vidljivom mjestu istaknutu ploču sa svim relevantnim podatcima o građevini i sudionicima u građenju (naziv investitora, naziv izvođača radova, naziv projekta, vrijeme početka i završetka radova), što nije slučaj u ovome slučaju.

Gradilište je ograđeno, ali nitko ne zna što se gradi već dva mjeseca, kaže nam jedan sugovornik iz naselja Bijeli Brijeg. 

hercegovina.info

Tagovi: gradnja
15.03.2019 u 08:50