Mostar: U Kruševu otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta

ambulanta, Kruševo

Uz nazočnost velikog broja mještana te gostiju i uzvanika ambulantu su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić.
Za obnovu ambulante utrošeno je oko 60000 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 47000, a preostali dio Dom zdravlja Mostar.

Kako je istaknuo ravnatelj DZM Kordić, ova ambulanta ima oko 1200 pacijenata, a njena obnova počela je prije dvije godine.
Njezina specifičnost istaknuo je dr.Kordić, u tome što u njoj dva puta tjedno radi i stomatološka ambulanta čiju uslugu godišnje koristi oko 700 pacijenata.

Naglasio je kako Dom zdravlja Mostar ima 18 izdvojenih ambulanti te da su do sada renovirane ambulante Balinovac i Kruševo, dok je u idućem razdoblju planirana i adaptacija velike ambulante u Ulici Stjepana Radića.
- Ideja nam je da renoviramo sve ambulante i dovedemo ih u određeni standard koji je minimum za pružanje ovakvih usluga - kazao je Kordić.
Gradonačelnik Bešlić istakao je kako je Grad Mostar osnivač Doma zdravlja te da mu je cilj da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu.
- Želja nam je da primarno zdravstvo približimo građanima i zbog toga ćemo nastojati da područne ambulante opremimo malo kvalitetnije, tako da je ovo samo jedna u nizu ambulanti koje su renovirane - naglasio je Bešlić.