FOTO  Mostar: U Kruševu održan konjički put

Kruševo, konjski put, konjanici

...za obavljanje teških poslova u polju i prijevoz tereta, ali isto tako i u svečanim prigodama, poput svadbi, u Kruševu kod Mostara je na Mali Uskrs, uoči svete mise, održan ˝konjički put˝.

Zajedno sa svojim prijateljima iz susjednih župa Mostarskoga blata, konjanici iz Kruševa provezli su se putem od tamošnjega Doma kulture do župne crkve. Stariji stanovnici Kruševa ovom su se prigodom prisjetili vremena u kojima je rad na poljoprivrednim posjedima uvelike ovisio o konjima, a mlađi u čijoj je percepciji konj uglavnom turistička atrakcija iskoristili su prigodu za fotografiranje. Konjanici su se potom pridružili župljanima na svetoj misi i prigodnom druženju s članovima HKUD Kruševo.

U sklopu svete mise, mjesni župnik je, pored ostaloga, spomenuo kako je Kruševo, kao i ostala sela u našemu kraju, danas izloženo svojevrsnim urbanim trendovima, te potaknuo nazočne na razmišljanje kakve bi to posljedice moglo imati u budućnosti.
Inače, sudionici ˝konjičkog puta˝ u Kruševu su prije godinu dana prešli put od Goranaca do Međugorja, gdje su sudjelovali na misnim obredima povodom Cvjetnice.