FOTO  Mostar: U galeriji Aluminij otvorena izložba Stipe Nobila

izložba stipe nobilo
Koloristički intenzivan postav hrvatskoga ak. slikara Stipe Nobila, koji svojim jarkim bojama trajno opjevava korčulanske krajolike mora i kopna otvoren je večeras u Salonu 1 Galerije Aluminij.

Riječ je o izložbi ukupno 27 djela, uokvirenih imenom Arhipelag, koja će mostarskomu likovnom općinstvu ostati dostupnom za beslatno razgledanje do isteka mjeseca rujna. Izložbu ovoga slikara, kojemu su more i krajolik oduvijek bili privlačnim motivima koje slika svojim ekspresionističkim izričajem, između realnoga i apstraktnoga, zajednički organiziraju Galerija Aluminij, Filozofski i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a dijelom je manifestacije Jesen na FPMOZ.

Na početku programa sve nazočne pozdravio je Darko Juka direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija, a nakon njega riječ je dobio prof. dr. Zoran Tomić dekan Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji je rekao nekoliko rečenica o samom autoru i njegovoj izložbi.

Povjesničar umjetnosti Marin Ivanović osvrnuo se na rad Stipe Nobila, kao i na sami postav večerašnje izložbe. Na koncu službenog dijela otvaranja izložbe nazočnima se obratio autor Stipe Nobilo.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info