Mostar: Turisti nezadovoljni prljavštinom i agresivnim konobarima

mostar
Najčešće jedu ćevape, sarmu, piletinu, pizzu, te meso s roštilja, a uživaju u pogledu na Stari most uz osvježujuću atmosferu kraj Neretve.

"Hrana je bila jako dobra, kao što je vino, a usluga je bila izvrsna. Glazba je bila malo glasna, i zamolili smo da je malo stišaju. Oni su to odmah rado učinili. Najbolji ćevapi u gradu", stoji u kritici jednog turista.

No, kritike ponudi mostarskih restorana upućuju vegetarijanci koji navode kako svi imaju gotovo sličnu ponudu. Nude ćevape, pljeskavice, meso s roštilja, pizze, piletinu, te sezonske salate, ali da imaju jako loš izbor vegetarijanske hrane. Naime, vegetarijancima se nude samo povrće sa žara i salate.

Ono što ističe veliki broj turista i jako dobro ocjenjuje je pogled iz mostarskih restorana na Stari most i Neretvu.

"Vrlo lijepo mjesto ispod Starog mosta u Mostaru, ali i služi neka dobra jela. Mesne kuglice su dobre i ukusne, domaće vino je dobro, a slatkiši su na lijepoj razini užitka. Probajte hranu ovdje, ali ne zaboravite kameru jer mjesto u restoranu je jedno od najboljih na svijetu. Usluga je dobra i s ljudima se može porazgovarati", navedeno je u kritici jednog restorana.

Velika većina turista hvali je vino i pivo koje probaju, ali mnogi restorani ne toče alkohol, što su turisti primijetili.

"Restoran je u blizini rijeke, tako osjeća hladnoća iako je vruć dan. Konobari su ljubazni. Hrana je bila dobra i čista. Nema alkohola, jer je valjda musliman vlasnik restorana", navedeno je u komentaru.

No, sudeći prema dojmovima, ono što ljuti turiste su nerealne cijene i ponuda koje nema u jelovnicima.

"Ovaj restoran će preporučiti hranu koja nije u meniju, a zatim će reći smiješan i veliki iznos koji trebate platiti. Ne prilazite ovom restoranu", napisao je jedan razočarani turist. Drugi pak piše kako je hrana precijenjena a posjeta restoranu je loše iskustvo.

"Predlože hranu prije nego što pokažu jelovnik - to je zvučalo ok. Međutim, hrana je bila sasvim prosječna i precijenjena. Ovo mjesto je prijevara. Konobar je nepristojan i neprofesionalan (npr., izlio mlijeko u kavu bez pitanja). Držite se podalje ovog mjesta. Moje jedino loše iskustvo u Mostaru", napisala je razočarana turistica.

Često se turisti žale na konobare, zamjerajući im u najviše slučajeva to što ne znaju engleski jezik.

"Hrana je bila izvrsna, lijepo je za sjesti na kraj rijeke. Usluga je super, unatoč tome što mi ne znamo hrvatski, a konobar engleski jezik. Porcije su ogromne, pa to imajte na umu prilikom naručivanja", stoji u jednom dojmu.

"Konobar je bio vrlo, vrlo agresivan. U svakom slučaju, mi smo na početku vidjeli reklamu u kojoj je cijena jela 4 eura. Međutim, kada smo otišli do restorana i vidjeli meni shvatili smo da smo prevareni. Cijene su i do 50 eura. Osim toga hrana je bila grozna. Ne treba dolaziti ovamo", napisao je prevareni turist.

"Strašna hrana. Neugodan položaj. Strašna usluga, služili su naše piće deset minuta nakon što smo počeli jesti. Loša kvaliteta hrane. Visoke cijene", ocjena je očigledno razočaranog turiste.

Neki restorani uopće nemaju toalet, što turisti primijete i ističu kako nikako ne mogu shvatiti, kako restoran može funkcionirati bez sanitarnog čvora. Osim toga često se žale i na higijenu toaleta.

"Restoran se nalazi na izvrsnoj lokaciji, hrana je bila dobra, ništa specijalno, ali za tu cijenu, bilo je dobro. Problem je kad je konobar zapalio cigaretu u blizini našeg stola. I WC je u ukupnom neredu, kao da nije čišćen dva dana", dojam je jednog turiste s putovanja u grad na Neretvi.

  Obican.ba