Mostar: Trebat će dvije godine do izgradnje javne garaže i dvorane

trajekt, kiša, podjela mostara, fasade, Mostar, parking, gradska dvorana za sport, sportska dvorana, Gradska dvorana, dvorana mostar, Mostar, sportska dvorana, izgrdnja, Mostar, sportska dvorana, dvorana, sportska dvorana, gradska dvorana za sport, dvorana mostar, Gradska dvorana, Mostar, dvorana
...u sklopu zgrade stare općine, zgradi poznatoj i pod nazivom "Nama", mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je četvrtak kako će trebati dvije godine dok se ta odluka ne realizira.

Podsjetio je kako je Vlada HNŽ-a usvojila odluku kojom su stvoreni preduvjeti za nastavak izgradnje sportske dvorane te izgradnju podzemne javne garaža u zgradi ‘Nama' te da je sada na Skupštini da potvrdi kreditno zaduženje uz klauzulu da će kredit vraćati Grad Mostar, koji nije mogao preuzeti na sebe kreditni aranžman s obzirom da ne postoji Gradsko vijeća.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je, odgovarajući na upit o aktivnostima vezanih za izgradnju spomenutih objekta, izrazio uvjerenje da će to pitanje uskoro doći na županijsku skupštinu.

- Iza Skupštine slijedi procedura u federalnom i državnom parlamentu da bi se zatim dokument proslijedio Razvojnoj banci Vijeća Europe, a onda ponovno istom procedurom natrag - objasnio je gradonačelnik u četvrtak prilikom svečanosti dodjele studentskih stipendija.

Prema njihovom planu i željama, dodao je on, trebalo bi dvije godine da bude operativno pa tek onda da se se gradi i dvorana i garaža.

Bešlić kaže kako je gledajući u budućnost, Gradu Mostaru neophodno da bude značajnija turistička destinacija ne samo u BiH, nego u i regionalnom smislu.

Očekuje i veći broj turista budući je uspostavljena i mostarska zračna linija s ostatkom svijeta.

Bešlić dodaje kako bi rekonstrukciju objekta "Name", u okviru koje će biti izgrađena podzemna garaža, bilo neophodno riješiti budući da se ta zgrada nalazi u UNESCO-voj zaštićenoj zoni.

- Nadam se da će se stvoriti pretpostavke i uvjeti te iznaći kreditna sredstava za njezinu igradnju, jer u staroj gradskoj jezgri mi nemamo prostora za parking, a kad bi osigurali financijsku i materijalnu potporu taj objekt bi bio iznimno važan za cijeli grad, kako za razvoj turizma, tako i za prenošenje imena grada Mostara- kazao je Bešlić.

Također očekuje da će i izgradnja kulturno sportskoga centra u Mostaru doprinijeti potpori aplikacije za Europsku prijestolnicu kulture.

- Svakako moramo kao grad investirati u određene objekte za kulturu, a upravo taj objekat nomirniramo kroz aplikaciju za Europsku prijestolnicu kulture i mislimo da je njegova vrijednost velika - ocjenjuje Bešlić. Ako se prođe očekuje se da će Grad Mostar za to dobiti značajnju materijalnu potporu za razvoj kulture u Gradu.

Dnevni list