FOTO  Mostar: Treba li nam nesreća sa smrtnom posljedicom da se promijeni režim prometa na vrhu Avenije?

Mostar, prometnice, avenija, semafor, avenija, vrh avenije, prometnica, Mostar, avenija, semafor

Građani Mostara ne mogu da se načude tko je to toliko pametan osmislio taj režim prometa pri kojem se svakodnevno događaju prometne nesreće. Sve te nesreće još nisu dovoljan razlog da se taj režim vrati na staro ili da se u krajnjem slučaju tu postave semafori.

Rijetko gdje na svijetu ima ovakva prometnica u kojoj prvenstvo prometa imaju oni koji idu za nigdje, dok se to prvenstvo oduzima vozilima na glavnoj prometnici. Ne znam tko je to osmislio, ali me čudi zašto se greška ne ispravi. S ovakvim režimom imat ćemo tu tko zna još koliko nesreća, a problem će nastati kada netko ozbiljnije nastarada, kaže nam čovjek koji svakodnevno po nekoliko puta spornim pravcom.

Svaki dan sjedim tu u kafiću i gledam kada će dogoditi slijedeći udes. Ovo je žalosno, jer svi znaju što nam se događa, a nitko ništa ne čini da se to ispravi. Zaista smo čudan grad sa stručnjacima koji nemaju veze sa strukom, rekao nam je momak koga smo zatekli u obližnjem kafiću.

Slično nam kaže i stanar zgrade na vrhu Avenije: Vjerovali ili ne mi se više i ne obaziremo na te udese. Postalo nam je normalno da bude barem jedan dnevno. Žalosno jeste, ali je tako.

Dragi sugrađani dok se netko ne sjeti da smo zbog svega napisanog svi ugroženi, ostaje vam da se pazite, te da se sami čuvate ili u krajnjem slučaju da koristite alternativne prometnice da bi došli do odredišta.

HERCEGOVINA.info