Mostar: Ta će McDonald's, ništa nije orlova vijeka

Svaka strana ima svoju verziju istine, ali nije na nama da sudimo o tome. Ova velika kompanija koja posluje širom svijeta rijetko je gdje zatvarala svoje restorane, ali eto među tim raritetima je svakako i grad na Neretvi. Naravno najviše razloga za žaljenje zbog zatvaranja imaju uposlenici koji su dobili otkaze, a žal za restoranom brze hrane pokazuje i mlađa populacija.

Grupa studenata sa kojima smo pričali kaže da iskreno žale za zatvaranjem restorana jer im je studentski ritam takav da su često znali navratiti uMcDonald's i na brzinu pojesti nešto. Jedna studentica iz grupa kaže da hrana u McDonald'su nije za svačiji džep, te ukoliko je istina da su u njemu pronađene bakterije onda ga je i trebalo zatvoriti, pa i kazniti krivce ako se netko od korisnika otrovao.

Razočarani su i oni koji su znali organizirati dječije zabave i rođendane u  McDonald'su. Bila sam mirna kada sam svoju djecu ostavlja na rođendanskim zabavama u McDonald'su, ali sa druge strane hvata me jeza ukoliko je istina ono što se piše o tom restoranu brze hrane, kaže jedna mlada majka koja je i sama često znala prezalogajiti u McDonald'su.

Sa druge strane postoje i oni koji su protiv ovakvog načima prehrane. Pogledajte amerikance, pa svi su oni predepeli i prebolesni jer se isključivo hrane u restoranima brze hrane. Ovakvi restorani ne mogu biti zamjena za bilo kakvu hranu koja se pripremi doma, rekao je jedan srednjovječni gospodin i napomenuo da mu je čak drago zbog mladeži što je to zatvoreno. Slično misli i jedna starija gospođa koja kaže da je te restorane sam sotona izmislio. Mahajući kišobranom kao da prijeti ta gospođa je glasnim tonom rekla da je to trebalo zatvoriti čim se otvorilo i da to nama ne treba.

Kao i sve ostalo tako i ovaj slučaj ima svoje pobornike i protivnike. Komentari na društvenim mrežama su slični onima koje smo mi pokupili na ulicu blizu Mepasa. Ima i onih šaljivih pravih mostarskih u stilu Ta ćeMcDonald's , i dugo je i radio, ili šta će nam to čudo kada imamo svoj burek i ćevape.

Na kraju ipak ostaje konstatacija da se ovaj poznati restoran najmanje zadržao u našem gradu, te će Mostar i po tome biti poznat u svijetu. Nakon svega nama na pamet pade istinita anegdota koja se desila kada se u Gacku kada se tamo otvorila termoelektrana. Kad je termoelektrana u Gacku puštena u pogon, organizirano je veliko narodno veselje, a dva dana potom - termoelektrana stane. "Ništa nije orlova vijeka!", rekli su Gačani.

E, takvo je izgleda stanje i sa Mc u Mostaru i zaista izgleda da ništa nije orlova vijeka.

hercegovina.info