FOTO  Mostar: Svečano otvorena izložba GledajMO očima djeteta

Izložba, dječiji vrtići
Izlagači su djeca iz tri mostarska vrtića koja su sudjelovala u projektu ''Razgovarajmo o pravima'', pod pokroviteljstvom Ambasade SAD-a u BiH;
Inkluzivni vrtić ''Sunčani most'', kao nositelj projekta, te vrtići ''Zvjezdica'' JU Dječiji vrtići Ciciban Mostar i vrtić ''Radobolja'' JU Dječji vrtići Mostar.

Nakon što su svi zajedno, sa svojim odgajateljicama, posjetila tri sakralna objekta (Manastir Žitomislić, Franjevačku crkvu i Karađozbegovu džamiju u Mostaru), djeca su sudjelovala u dvodnevnoj likovnoj radionici, gdje su kroz crtež, sliku i skulpturu izrazila ono što su vidjela i doživjela.

Vjerujemo da su djeca iz ovih susreta izašla bogatija za spoznaju o tome da je život pun raznolikosti, da u svijetu u kojem živimo ima i nešto drukčijih od nas. Da ima i onih koji na nešto drukčiji način gledaju na svijet oko sebe nego što ga mi vidimo u svojoj kući, u svojoj obitelji. I da to nije ništa neobično, dapače: što više znamo o onima koji su po nečemu drukčiji od nas, to smo bogatiji i lakše ćemo razumjeti jedni druge i lakše ćemo se o svemu sporazumjeti.

Ovim projektom smo htjeli (i, nadamo se, uspjeli smo) djeci pokazati da se ljudi trebaju što bolje obavijestiti jedni o drugima i da je bogatstvo u tome što ćemo uvažavati i poštovati mišljenja i osjećanja drugih ljudi.

Uz brojne posjetitelje, otvaranju izložbe prisustvovali su i predstavnici vjerskih zajednica; Katoličke crkve, Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.

Izložbu je svečano otvorio Načelnik odjela društvenih djelatnosti grada Mostara, gospodin Božo Ćorić. Postavka interesantnih dječjih radova bit će otvorena za posjetitelje do 4.6.2015. godine.