Mostar: Svečana dodjela diploma maturantima Koledža ujedinjenog svijeta

diplome, Mostar, koledž ujedinjenog svijeta

Pored Davida Sutcliffea, predsjednik fondacije Obrazovanje u akciji, i Valentina Mindoljević, ravnateljice Koledža ujedinjenog svijeta (UWC), nazočnim gostima i uzvanicima osme generacija maturanata Koledža ujedinjenog svijeta, njih 79 iz 28 zemalja svijeta, obratio se i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

- Ovaj čin i ima višestruko značenje kako za UWC tako i za Grad Mostar jer u svakom suvremenom društvu glavni čimbenici razvoja su znanost, obrazovanje i odgoj. Obrazovanje i stručno osposobljavanje predstavljaju temeljna nematerijalna ulaganja i stoga prije svega trebamo svoj obrazovni sustav ujednačavati s zemljama Europske unije jer bez kvalitetnog sustava obrazovanja ni naša zemlja nema budućnosti-kazao je Bešlić te dodao kako su u tom svijetlu prepoznali i dali potporu uspostavi Međunarodnog srednjoškolskog obrazovanja, odnosno primjenu programa Ujedinjenog svjetskog koledža i stjecanja Međunarodne diplome.

- Želim uputiti iskrene riječi zahvale svima koji su dali svoj doprinos na utemeljenju Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru i čestitati svim maturantima na postignutom uspjehu kao i profesorima koji sigurno imaju velike zasluge, jer to je i njihov uspjeh.Poštovani maturanti želim vam sretnu budućnost i nadam se da ćete biti dobri promotori Mostara u svijetu, gdje budete živjeli i radili-kazao je gradonačelnik u svom obraćanju.

Treba istaknuti kako Koledž ma zasluge u razvoju poslije konfliktnog društva, a UWC od obrazovanja stvara snagu koja ujedinjuje narode, nacije i kulture u svrhu postizanja mira i stabilne budućnosti. UWC je jedinstvena organizacija. To je jedina globalna obrazovna nevladina organizacija koja okuplja učenike iz cijelog svijeta.UWC škole, koledži i programi pružaju izazovno i transformirajuće obrazovno iskustvo svojim učenicima i nadahnjuju ih da stvaraju mirniju i bolju budućnost.