Mostar: Studentima predstavljena mogućnost stažiranja u Njemačkoj

Mostar, Sveučilište Mostar, Orašje, studenti, studenti
U okviru ovoga programa praksa se nudi studentima s različitih studija kao što su IT, energetika, turizam, zaštita okoliša, elektrotehnika, novinarstvo, ekonomija, arhitektura, poljoprivreda i ostalo, a obavlja se u trajanju od tri do šest mjeseci.

Stipendije su namijenjene studentima završnih godina fakulteta i onima koji su diplomirali u 2017. godini.

„Ovo je odlična prilika, ne samo za profesionalne razvoje, nego i za razvoj osobnosti" poručila je Müller.

O vlastitom iskustvu na praktičnoj obuci u Njemačkoj zahvaljujući ovom programu govorio je student strojarstva sa Sveučilišta u Mostaru Luka Topić, koji je proveo tri mjeseca u jednoj od većih tvrtki u Njemačkoj - Robert Bosch-u. Luka je kazao je osim obavljanja prakse upoznao sam mnogo ljudi, a imao je i slobodnog vremena za putovanja širom Njemačke.

Kandidati se mogu prijaviti online, a prijave su otvorene do 13. studenoga 2017. godine. Više informacija možete pronaći na web stranici.

Program stipendija njemačkog gospodarstva za zemlje zapadnog Balkana pokrenut je 2003. godine od strane Odbora njemačkog gospodarstva za Istočnu Europu (OA) u suradnji s Federalnim ministarstvom gospodarske suradnje i razvoja (BMZ), podržava ga Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), a realizira OA i Fondacija Zoran Đinđić.

sve-mo.ba