FOTO  Mostar: Strpljenje građana na izmaku, na terenu je lagani kaos

Mostar, gužve, bulevar, kolektori, Mostar, radovi, kolektori, niske temperature, otežan rad, kolektori, izgradnja ceste
... zatvorenih ulica, izuzetno loše signalizacije i skoro u potpunosti izostale reakcije policije na bahate vozače, koji ne poštuju zabrane parkiranja i zaustavljanja, stanovnici grada na Neretvi gube strpljenje, piše Dnevni avaz.

Upućen apel

Svoje ogorčenje iskazali su i u Privrednoj komori grada, iz koje su Gradskoj upravi uputili svojevrsni apel da se radovi ubrzaju. Prema riječima predsjednika Komore Vjenčeslava Leke, veliki dio njihovog članstva im se obratio da, kako kaže, traži rješenje od nadležnih.

- Podržavamo svaku inicijativu i kolektori, definitivno, ovom gradu trebaju, ali ono što vidimo na terenu je jedan lagani kaos, koji trebamo rješavati. Dobar dio gradskih ulica je zatvoren, a radovi se ne odvijaju. S naše, poduzentičke perspektive, to nije uredu i, jednostavno, tražimo ubrzavanje radova - kazao nam je Leko.

Ogromni čepovi

Usprkos brojnim pokušajima, iz Gradske službe za građenje infrastrukturnih objekata nismo uspjeli dobiti tražene informacije, dok nam je glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina kazala da bi prometnica na Bulevaru trebala biti asfaltirana do 15. lipnja, dok dionica od Španjolskog trga do Bulevara neće, zasigurno, biti završena do srpnja. Slično se odnosi i na dio od hotela "Ero" do Carinskog mosta, gdje se stvaraju ogromni čepovi.

Ona je podsjetila na to da radovi u Titovoj ulici, na potezu od Lučkog mosta prema zgradi Pozorišta, gdje će biti primijenjena tehnika mikrotuneliranja, neće početi prije rujna, dok se na dijelu od Lučkog mosta prema Pavarotti centru trenutno završavaju priključci.

Turistička sezona

Leko naglašava da je važno da se radovi ubrzaju zbog turističke sezone, koja je posljednjih godina, s poduzetničkog fokusa, postala veoma bitna.

- Svi smo pogođeni veoma sporim izvođenjem radova, a pogotovo naše članstvo koje se bavi turizmom i, stoga, apeliramo na nadležne da se radovi završe u što razumnijem roku - podvukao je Leko.