Mostar: Što se to trese u Blagaju?

blagaj, Mostar - Blagaj

Naime, riječ je o spoju kulturnog, zabavnog i sportskog programa koji će se održati u periodu srpanj/kolovoz sa dosta inovativnim i kreativnim predstavljanjem svih sadržaja. Neke od planiranih aktivnosti se već tradicionalno održavaju u Blagaju poput velike manifestacije „Susreti prijateljstva" kulturno-folklorni program ili sportskih turniri, i one će biti i dalje održane pod imenom festivala. Najveću pozornost zasigurno izaziva najava velikih sportskih događanja poput večeri boksa, biciklizama i sve popularnijeg sporta penjanja koji je zapravo već pokrenuta ideja jednog od blagajskih udruženja (Blagaj Climbing).

Ovo će biti prvi put da se na prostoru mostarske općine, ali i šire održava festival ovakve sadržajnosti. Vrijednost u udruživanju ideja, planova, kreativnosti i sposobnosti zasigurno su prepoznali predstavnici blagajskih udruga, koji uz podršku privrednika i ostalih zainteresiranih pojedinaca planiraju ovu manifestaciju pretvoriti u tradicionalnu ljetnu ponudu Hercegovine. S obzirom na raznolikost programa Blagajsko ljeto, ovo može biti ne samo poziv na dobro druženje lokalnom stanovništvu nego i odlična podloga za sve turističke izlete kako domaćih tako i stranih turista.

O bogatom programu i točnom terminu održavanja javnost će biti uskoro obavještena kroz marketing kampanju festivala, koja uskoro treba da krene.