Mostar: Stan 90 metara četvornih za 113 tisuća KM

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Mostar, stanovi, cijena, Mostar, noć, pljačke, javna rasvjeta, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, Mostar, pravo na grad, Mostar, stručne radionice, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, Mostar, izbori
Dosad je u dva navrata izlazio poziv za javno nadmetanje za prodaju nekretnina preko pribavljanja pismenih ponuda, no budući da nije bilo zainteresiranih kupaca, Grad se odlučio na prodaju istih izravnom nagodbom. Stanovi u zgradi Podhum Riječ je o stanovima i poslovnim prostorima koji se nalaze u stambeno-poslovnom objektu Podhum u Ul. fra Ambre Miletića.

Na prodaju se daju tri stana, dva površine 89,70 i jedan 92,48 metara četvornih, dva poslovna prostora površine 54,20 i 40,15 metara četvornih te dvije garaže površine 19 metara četvornih, koji su u vlasništvu Grada. Voditelj gradske Službe za nekretnine Zvonko Stanić je kazao kako sad, kad prodaja bude išla neposrednim putem, očekuje se više zainteresiranih kupaca te se nada kako će Grad na ovaj način uspjeti prodati stanove.

Ovaj put cijene kvadrata po metru četvornom su snižene u odnosu na prvotnu ponudu te je tako početna cijena dvaju stanova površine 89,70 metara četvornih iznosi oko 113 tisuća maraka, dok se stan površine 92,48 metara četvornih prodaje po cijeni od oko 128 tisuća maraka, što je s obzirom da je riječ o renoviranim stanovima, povoljna cijena. Kad su u pitanju poslovni prostori, početna cijena prostora površine 54,20 metara četvornih iznosi oko 68 tisuća maraka, a cijena poslovnog prostora od 40,15 metara četvornih iznosi oko 54 tisuće maraka.

Na osnovi građevinskih vještaka utvrdili smo minimalnu vrijednost stanova i to će biti početna cijena pogodbe s tim što zainteresirani kupac ne može pogoditi cijenu koja bi bila manja od 50 posto vrijednosti stana. Kad utvrdimo cijenu s potencijalnim kupcem, istu ćemo dati Gradskom vijeću da je ozakoni i na osnovi toga sklopiti ugovor o kupoprodaji s budućim vlasnikom, kazao je Stanić.

Najpovoljniji ponuđač Ranijim pozivima za prodaju ovih stanova cijene su bile nešto više, odnosno početna cijena po metru četvornom iznosila je 1800 maraka, a za poslovni prostor 1500 maraka. Pravo sudjelovanja na ovom javnom nadmetanju imaju sve fizičke i pravne osobe s područja BiH. Najpovoljniji ponuđač je onaj koji ponudi najvišu cijenu za prodaju predmetnih nekretnina. U slučaju da su ponude istovjetne, prednost će imati ona ponuda koja je ranije prispjela.Grad očekuje kako će uspjeti prodati ove nekretnine kako bi malo popunili osiromašeni gradski proračun.

Dnevni list