Mostar: Šokirani turisti molili skakača da ne skače

Mostar, skakač, Stari most, turisti, skok
Jedan od skakača sa Starog mosta koji se popeo na ogradu kako bi prikupio dovoljan iznos novca za skok izazvao je urnebesnu reakciju među nazočnim turistima. Par skupina stranih gostiju, šokirani visinom mosta i niskom temperaturom, uglas su vikali skakaču da nipošto ne skače u hladnu Neretvu.

Kako piše Dnevni list, za svaki slučaj su, ako mu se ipak prohtije, pripremili svoje mobitele za slikanje. Jedan od začuđenih promatrača bio je i Giovanni Il Marino iz Milana koji, kaže, nije prvi put u BiH, ali kaže kako ga svaki put jednako oduševljava. "Jako često dolazim u Međugorje, tamo smo proslavili i novogodišnju noć. Trenutačno radim i kao vodič skupini Talijana koji su pristigli sa mnom, njih 20-ak", kaže Il Marino i dodaje kako mu se ipak u Mostaru ponajviše sviđa velebno zdanje franjevačke crkve.

Sunčano jutro i ugodna siječanjska temperatura izmamili su i posjetitelje iz drugih zemalja na šetnju Starim gradom i upoznavanje s baštinom našega grada.
Robert Rakar iz slovenskog Kopara kaže kako mu nije prvi put da je na proputovanju kroz BiH. Novu godinu je dočekao u Sarajevu, a onda dva dana odlučio provesti i u Mostaru. "Poznajem BiH, poznajem ove ljude i uvijek se rado vraćam ovdje. Neretva je prekrasna", kaže Rakar. Nakon niskih temperatura i naoko ugasle turističke sezone, siječanj je jučer u Starom gradu ipak imao čime očarati strane turiste. Doduše, najveće očaravanje zasigurno bi izmamio skok upornog skakača, koji ipak nije uspio skupiti dovoljno novca da bi izveo poznatu "mostarsku lastu".