FOTO  Mostar: Služena sveta misa za poginule i umrle branitelje HVO-a

 misa hvo
Kao što smo već pisali svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju svim poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Nakon toga služena je sveta misa u katedrali Marije Majke Crkve za poginule i umrle branitelje HVO-a.

Ne mogu biti sretan tamo ako nisam sretan ovdje gdje jesam. Ne dolazi sreća od imanja. Ne dolazi sreća od puna trbuha.

Sreća dolazi iz onog što se zove ČAST. Zato danas u svim našim strukturama potrebno nam je časnika. Hrvatska riječ časnik jer je častan, a ne da promoviramo NE časnike
Potrebni su nam i dočasnici , oni koji su potpora svome časniku. Koji će jednog dana i oni postati časnici, da nastave rasti i razvijat se na onim plodnim godinama 90-tih.

Lako je reći drugi će, a da su drugi radili za nas 90-tih vjerujte mi danas ne bi stajali ovdje. Ovdje bi bio netko drugi.
Stoga HVALA svim časnim časnicima ,dočasnicima i vojnicima koji nam darovaše slobodu ,a kako mi volimo reći sve potpisaše krvlju ,za svoj narod,za svoju rodnu grudu i za svoj dom,
riječi si iz propovijedi sa večerašnje svete mise  na kojoj su nazočili predstavnici vlasti, Oružanih snaga BiH, te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info