Mostar: Sean Vatcher u petak podiže spomen-ploču prvoj stranoj žrtvi rata u BiH

Njen zaručnik, Englez, Sean Vatcher u svibnju ove godine bio je u Mostaru prvi put nakon 18 godina te je odlučio podići spomen-ploču svojoj zaručnici u parku u Franjevačkoj ulici točno ispred zgrade u kojoj je ona poginula te obnoviti ga u potpunosti.

Sean je početkom tjedna došao u Hercegovinu, točnije u Čitluk gdje je bio smješten i za vrijeme rata, te je u ovih nekoliko dana skupa sa svojim prijateljima vršio posljednje pripreme za sutrašnju ceremoniju. Posjetili smo ga u Čitluku te razgovarali s njim o sutrašnjem, za njega, veoma važnom danu u životu.

"Zbog problema s dobavljačima opreme za park, sutra će samo biti upriličeno otkrivanje spomen-ploče, dok sam planirao park obnoviti i predati građanima Mostara u svibnju 2014. godine", rekao je Sean Vatcher za portal Jabuka.tv.

"Prije svega zahvalio bi se svojim prijateljima na podršci te mojim novim prijateljima i poznanicima koje sam upoznao u Mostaru koji su mi uvelike pomogli oko ovog projekta", rekao je Sean.

"Dvadeset godina od tragične smrti Collette - anđela Mostara za mene ima poseban značaj, pogotovo što ću na istom mjestu i u isto vrijeme njene pogibije otkriti spomen-ploču te odati joj počast na taj način, a moja ljubav prema njoj nije ni malo oslabila. Ceremonija će početi u 16:00 sati, a već od 15 sati pozivam sve Mostarke i Mostarce da dođu u park u Franjevačkoj ulici u blizi crkve kako bih ih mogao dodatno upoznati s mojom pričom, a pogotovo upoznati ih s radom Collette koja je toliko pomogla djeci i izbjeglicama u Mostaru da su je prozvali ‘anđelom Mostara'," zaključio je Sean Vatcher u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Da vas još jednom podsjetimo, ceremonija otkrivanja spomen-ploče prvoj stranoj žrtvi rata u Bosni i Hercegovini, Amerikanki Collette Webster, održat će se u petak, 27. rujna 2013. u 16 sati u parku u Franjevačkoj ulici u Mostaru u neposrednoj blizini crkve.

(www.jabuka.tv | D.L.)