Mostar se sprema za Gradski derbi: Nema na utakmicu maloljetnicima i osoboma pod utjecajem alkohola i droge

Mostar, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, FK Velež, Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež

Na sastanku su bili nazočni gradonačelnik Ljubo Bešlić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, predstavnici Policijske uprave, kao i uprave oba kluba. Na sastanku su od strane PU Mostar pred upravu i jednog i drugog kluba postavljeni uslovi vezano za organizaciju derbija i dolaska navijača na utakmicu. Ništa se bitnije nije promjenilo kada je u pitanju organiziran odlazak navijača na utakmicu bez obzira gdje se ona igra. Načelnik PU Mostar Draženko Miletić samo je ponovio već dobro poznate stavove PU Mostar.

Polazak mora biti s jednog mjesta - iz Sjevernog logora. Na utakmicu se može ići samo sa autobusima i svaki putnik mora imati ulaznicu za utakmicu.
U autobusu može biti onoliko osoba koliko ima i sjedećih mjesta. Odlazak će biti zabranjen osobama pod utjecajem alkohola i droge, maloljetnim osobama, osobama sa policijskim dosjeom, te svima onima koji nemaju osobnu kartu.
Gradonačelnik Grada Mostara je dao punu potporu uvjetima koje su neophodni za sigurnost građana Mostara, kao i svih aktera derbija.
Uprave klubova su se usuglasile oko broja navijača koji će nazočiti derbiju, a derbi je na rasporedu u subotu, 27.09.2014.g. sa početkom u 17 sati i uz direktan prijenos na BHT 1.

U petak u Sportskom savezu sa početkom u 11 sati, zakazana je press konferencija gdje će se javnosti obratiti treneri i kapiteni oba kluba.