Mostar: Radovi napreduju punom parom

radovi, radovi na cesti, Mostar
...kod novog stambeno-poslovnog centra Mljekara, napreduju punom parom. Pored osiguravanja što lakšeg prometa na ovoj dionici, radi se i na postavljanju cijevi za kolektor. Vrijednost projektne dokumentacije i radova izgradnje kružnog toka za kojeg je Grad Mostar osigurao sredstva iznosi 361.390 maraka.

Radovi koje izvodi poduzeće "KTM-Brina" d.o.o. Posušje krenuli su krajem svibnja, a kako su ranije najavili iz Grada Mostara, završetak radova se očekuje za 100 radnih dana.

Kružni tok u izgradnji

Naime, Grad Mostar je objavio kako će preko 6,1 milijuna KM izdvojiti za rekonstrukciju gradskih prometnica.

Kazano je da će se za rekonstrukciju Ulice Blajburških žrtava izdvojiti 300.000 KM. Za popločavanje Rondoa bit će izdvojeno 200.000 KM dok je 200.000 KM namijenjeno za izgradnju ceste od vrha Ulice kralja Tomislava (Avenija) do Osnovne škole Ivana Gundulića (Pete osnovne škole).

Novu cestu trebalo bi dobiti i naselje Zgoni, a najskuplji potez bit će rekonstrukcija Fejićeve ulice koja bi treba koštati čak 3 milijuna KM. Upola manje koštat će izgradnja ceste u Sjevernom logoru dok je za projektiranje sjevernog izlaza iz grada planirano 80.000 KM.