Mostar: Pruži ruku studentu

Mostar, studentski zbor, Humanitarna akcija

Cilj akcije je prikupljanje financijskih sredstava za kolege, studente lošijeg socioekonomskog statusa koji studiraju na Filozofskom fakultetu. Cjelokupni iznos prikupljenog novca će se iskoristiti isključivo u svrhu financijske olakšice pri uplati ljetnog semestra studenata lošijeg socioekonomskog statusa.

U sklopu ove velike studentske akcije održati će se nekoliko sportskih, zabavnih, ali i kulturnih događaja. „Budući da je sve više studenata koji nisu u mogućnosti obrazovati se zbog loše financijske situacije odlučili smo se pokrenuti ovu studentsku akciju za pomoć našim kolegama", rekao je Marin Čuljak, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. „Moram također zahvaliti našim profesorima, vodstvu fakulteta, te Komisiji za studentski standard Studentskog centra kao i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na pomoći koju su nam pružili u organizaciji ove akcije." , dodao je Čuljak.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta planira i osnivanje fonda za studente lošijeg socioekonomskog stanja koji bi omogućio kontinuiranu pomoć i podršku.
„Cijena ulaznice za sportske događaje je 3 KM. Sav prikupljeni novac ide za pomoć i olakšicu plaćanja ljetnog semestra", rekao je Filip Pažin, PR akcije. „Akciju smo nazvali studentska akcija, a ne humanitarna. Uz druženje, zabavu, i sport smo prije svega htjeli da se studenti druže i na taj način svojim kolegama pruže ruku i pomognu onima koji nisu trenutno u mogućnosti nastaviti svoje obrazovanje."
Iz Studentskog zbora Filozofskog fakulteta su uputili poziv svim studenticama i studentima, ali i svim ljudima dobre volje da se odazovu i na ovaj način daju svoj doprinos, jer ulaganje u mlade, je ulaganje u našu budućnost.

Raspored
Malonogometni turnir 23.2.2015. u 17 sati Dvorana Bijeli Brijeg
(Profesori, studenti i mnogobrojene zvijezde)
Monodrama Obranova Sokratova 25.2.2015. u 16 sati Amfiteatar Sokrat Filozofski fakultet
Studentski party 26.2.2015. od 22 sata Noćni klub Drugi Način
Košarkaška utakmica 3.3.2015. u 16 sati Dvorana Bijeli Brijeg
KK Student vs. HKK Zrinjski
(U Suradnji sa Komisijom za studentski standard Studentskog centra Mostar)