FOTO  Mostar: Priča koja ima sretan kraj i svi bi voljeli da ih je više u gradu na Neretvi

Mostar

Uvijek negdje žurimo,i u toj žurbi i svoje najbliže samo na kratko pozdravimo, ne pitajući ih "Kako si"? Onaj s druge strane možda ti baš ima nešto ispričati,neku zgodu, svoju ili nekoga iz grada. Živimo u vremenu kada susjed susjeda ne poznaje,. Pozvoniš mu na interfon kada zaboraviš ključ od ulaznih vrata ili pokucaš na vrata kad ti nešto zatreba. Možda i susjed želi nešto da ti ispriča. Možda je promijenio posao,možda mu je netko od djece uspješan na sportskim terenima, možda samo želi prozboriti neku" pametnu" sa svojim susjedom.

Svake godine stanari više od 30 ulaza Vukovarske ulice i Ulice blajburških žrtava organiziraju dobrosusjedsko druženje. Četvrto po redu druženje održalo se u petak 22. rujna. Druženje započinje radnom akcijom čišćenja dvorišta, kasnije roštilj za djecu i odrasle. U medjuvremenu djeca izvode pjesme, plesne točke i viceve koje su pripremili. Svakako odrasli izmjenjuju iskustva i razgovaraju, i nigdje ne žure.

Lijepi jedno iskustvo i svi čekaju sljedeću godinu i novo dobrosusjedsko druženje. Priča ima sretan kraj, i svi bi voljeli da ih je više u gradu na Neretvi.