Mostar: Preminuo Živko Gagro koji je na hitnu pomoć čekao dva sata

Podsjećamo riječ je o čovjeku koji je na Hitnu pomoć čekao puna dva sata. O cijelom slučaju javnost i medije je izvjestio sin sada preminulog Živka:

- Majka je prvi poziv za pomoć uputila u 4.58 sati. U panici je prvo nazvala policiju pa onda i Hitnu pomoć. Nakon što je rekla da joj muž ima bolove i ukočenja na lijevoj strani tijela te da još i boluje od PTSP-a, muški glas s druge strane žice ju je umirivao i savjetovao da otac koristi lijekove za smirenje (!?). To je i učinjeno, da bi nakon više od sat vremena oca nepokretna zatekla na podu, između kreveta i stola. Novi poziv Hitnoj uputila je u 6.15 sati, a intervencija je stigla iza 8 sati, na što ukazuje i liječnički nalaz o vremenu početka reanimacije.

- Da čitava stvar bude gora, prilikom iznošenja, otac im je pao na stube i kako majka kaže, udario ‘svime’. Nisu ni imali nosila, nego neka kolica. Istina da je otac korpulentiji čovjek i da je malo nezgodan prilaz, ali to nije način. Nakon toga su im u pomoć priskočili komunalci koji su čistili ulicu. Slabe su nade da će uopće preživjeti, kaže ogorčeni sin Tomislav, dodajući da nikoga neće tužiti samo želi skrenuti pozornost javnosti na, kako kaže, nebrigu pojedinaca. Ravnatelj Doma zdravlja Davor Pehar pozvao je obitelj da prijave slučaj jer se jedino na takav način može analizirati tonski zapis i utvrditi što se doista dogodilo.

HERCEGOVINA.info