FOTO  Mostar: Predstavljena poštanska marka "Bosanskohercegovački nobelovci"

HP Mostar, marka, nobelovci, matica hrvatska
Autor marke s likovima nobelovaca Ive Andrića i Vladimira Preloga je Marin Musa, a njezina nominalna vrijednost je 1,50 KM. Printana je u štampariji Zrinski u Čakovcu, a u poštanskom prometu koristiti se od danas, 23. maja.

Stručna saradnica za filateliju u HP-u Mostar Željka Šaravanja istaknula je kako se Matici hrvatskoj Mostar u sjećanju na dvojicu bh. velikana, književnika Ivu Andrića i hemičara Vladimira Preloga, pridružila i Hrvatska pošta Mostar izdavanjem prigodne poštanske marke te izrazila zadovoljstvo što je HP Mostar mogla na ovakav način podsjetiti na bh. nobelovce.

Članica Predsjedništva Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić naglasila je tom prilikom kako Matica hrvatska ima iznimnu saradnju s Hrvatskom poštom Mostar, koja, kako je kazala, kroz svoje marke promovira Mostarsko proljeće.

"Odavanje dužne počasti dvojici velikana, jedinim bh. nobelovcima, počeli smo na otvaranju ovogodišnjeg Mostarskog proljeća otkrivanjem njihovih spomenika u Parku nobelovaca, a na ovaj način promocijom poštanske marke s njihovim likom na najljepši način zatvaramo taj krug.

Naša marka ovih dana počinje svoj put oko svijeta, a mi se radujemo nekoj novoj prigodi i novoj saradnji s Hrvatskom poštom Mostar", kazala je Ljerka Ostojić.

(Fena)