FOTO  Mostar: Predstavljen program Studija arhitekture i urbanizma

Studij arhitekture i urbanizma, Mostar
Koncepcija i provedba nastave je ispunjena prema Bolonjskom procesu budući da se upisuje samo 30 studenata. Studij traje tri godine i vrjednuje se s 180 ECTS.

Dekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Lovrić rekao je kako otvaranje ovog studija nije nova ideja, već postoji dugi niz godina.

„Kada smo 2008. godine ušli u novu zgradu stekli su se prostorni uvjeti za novi kvalitetno izvodiv studij. Posljednje tri godine krenuli smo intezivnije u pripremu. Otvaranjem studija širi se područje djelovanja na arhitekturu i urbanizam i dijelom prostornog planiranja. Kada je riječ o planovima za budućnost i eventualnoj pripremi elaborata za diplomski Studij arhitekture i urbanizma, bio bi to dobar potez u sredini koja oskudijeva tim kadrom", rekao je dekan Lovrić.

Buduća dekanica prof. dr. sc Maja Prskalo, naglasila je da je novi studij već primljen u Udrugu hrvatskih studija arhitekture i urbanizma.

„Imamo punu podršku, ne samo od Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, već i studijskih programa koji se rade u Osijeku od ove akademske godine. Naš program je usporediv s programom u Hrvatskoj, ali i programima u Austriji, dakle Beču i Grazu", izjavila je Prskalo.

Uvjeti za upis će se provesti razredbenim postupkom koji se sastoji od dva dijela: opći uspjeh u četverogodišnjoj srednjoj školi, uspjeh iz matematike i likovne kulture ili drugog srodnog predmeta (Likovna umjetnost, Povijest umjetnosti, Umjetnost, Slobodno crtanje, Nacrtna geometrija ili Tehničko crtanje).

Sve fotografije u GALERIJI

Ivan Volić/treci.ba