FOTO  Mostar: Predstavljen deveti broj Merituma

Meritum, Mostar
Dekanica Pravnog fakulteta Vesna Kazazić kazala je da novi broj nosi zanimljive i aktualne teme, citirajući odlomak iz članka: „Jedno dijete. Jedan nastavnik. Jedna knjiga i jedna olovka mogu da promijene svijet. Obrazovanje je jedino rješenje.", naglašavajući pri tome koliko smo sretni što imamo priliku studirati. Istakla je važnost suradnje sa studentskim organizacijama te Studentskim zborom, potičući daljnju suradnju.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić kazao je da su časopisi vrhunac studentskog aktivizma. Pohvalio je novi broj Merituma i istakao izrazitu kvalitetu 9.broja Merituma. Također se složio i podržao suradnju Pravnog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Glavna urednica časopisa Doris Dujmović kazala je da su u formiranju časopisa potrebni aktivni studenti, spremni na rad i kritičko razmišljanje te sposobni činjenice i zaključke sročiti u cjelovit tekst. Važnost obrazovanja istakla je naslovnom stranom predstavljenom božicom pravde sa krilima i knjige koji su joj potpora. Zahvalila se Pravnom fakultetu i Studentskom zboru kao stalnoj podršci u realiziranju brojnih studentskih projekata koji su omogućili da se predstavi zanimljiva i raznovrsna zbirka članaka Merituma.