FOTO  Mostar: Predstava 'Muzikom kroz svijet'

muzika, svijet oko nas, Mostar
Predstava, u izvedbi Kamernog ansambla Balcanto, na vrlo edukativan, dinamičan i žanrovski raznovrstan glazbeno-scenski prikaz približava publici poetiku klasične glazbe kroz različite povijesne epohe i razne krajeve svijeta.

Pored kamernog ansambla Belcanto, glazbenu pratnju pružio je tamburaški orkestar ''Pelagić''' pod ravnanjem dirigenta Davora Grozdanića. Kao glumci nastupili su Nataša Račić i Stevan Šerbedžija.

Kamerni ansambl Belcanto iz Banja Luke je vokalno-instrumentalni sastav koji njeguje klasičnu glazbu. Članice ansambla su Valentina Milekić - sopran, Ana Simanić - mezzosopran, Lidija Pajić - sopran i Dunja Marković - klavir.

Program je izveden u 17 točaka od kojih izdvajamo skladbe Petra Krstića ‘'Nimfa'', ariju Johanna Straussa ‘'Mein Herr Marquis'', ariju Amadeusa Mozarta ‘'Una donna a quindici anni...'', tercet iz opere La Traviata Giuseppea Verdia ‘'Libiamo, libiamo, ne lieti..'' ...

Prije Mostara, ''Muzikom kroz svijet'' odigrana je u 28. studenog u Tivatu i 29. studenoga u Trebinju. Predstavu u Mostaru podržao je i HT Eronet i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača.