Mostar: Požar u Bingu nije podmetnut

bingo požar
...Tržnog centra "Bingo" u Mostaru jučer je i završen te su svi izuzeti tragovi poslani na vještačenje. Prema prvim preliminarnim rezultatima istrage, istražitelji isključuju mogućnost o podmetanju požara, pa je istraga usmjerena na mogući ljudski faktor, odnosno nepažnju, kao i isto tako mogući kvar na električnim instalacijama u skladištu, gdje je i bilo žarište, neslužbeno su potvrdili iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako su pojasnili, razlog onako brzog širenja vatre na čitav objekt veličine od gotovo 3000 kvadratnih metara leži u činjenici da se radilo o lako zapaljivim stvarima, a vatra se munjevitom brzinom širila preko panela i pregradnih zidova ispunjenih ‘pur' pjenom koja gori ‘brže od benzina'. Tako se sve i našlo u plamenu u samo pola sata. U kritično vrijeme se u objektu nalazilo oko trideset radnika i pratećeg osoblja, koji će redom biti salušani, kao i duplo više kupaca. Srećom, svi oni su na vrijeme evakuirani. Inače, osim poduzeća Bingo, u požaru su oštećene još četiri privatne tvrtke koja su unutar tržnog centra bile u najmu prostora, a riječ je o trgovini mobitela, zavjesa, stolarije i kozmetike.

Podsjetimo, iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije priopćili su kako je profesionalna vatrogasna brigada na mjestu požarišta, gdje se još dimi, uspostavila dežurstvo obzirom da u ruševinama Binga i dalje postoji mogućnost vatrogasnih intervencija, a i bojazan od pucanja plinskih boca. Sudeći po najavama, jedina je dobra vijest da radnici neće ostati bez posla.

Vecernji.ba