Mostar: Požar progutao kuću, usnulog mladića probudio plamen na ruci

požar, Mostar, autobus, vatrogasci, štrajk, požar, Mostar, vatra, Mostar, požar, Čapljina, vatrogasci, vatrogasci, Mostar, požar, Mostar, požar, vatrogasci, Mostar, požar, Mostar, požar, Mostar, požar, požar, Mostar, Mostar, požar, golf, vandali, Mostar, park, Mostar, Čapljina, požar, Tomislavgrad, požar, Ljubuški, požar, Mostar, požar, gašenje požara , požar, Mostar, vatrogasci, požar, Mostar, vatogasci, električne instalacije, požar, zgrada, ulica kralja tomislava, Mostar, požar, Ilići, civilna zaštita, HNŽ, požar, Rodoč, Vinkovci, tragedija, požar, kuća, požar, Mostar, Mostar, požar, HNŽ, Jasenica, Mostar, požar, požar, Široki Brijeg, Široki Brijeg, požar, požar, Ulica Mile Budaka, Stolac, požar, požar, Mostar, Mostar, požar, požar u automobilu, Mostar, vatrogasci, požar, Posušje, Mostar, bingo, požar Bingo, golf, požar, Mostar, vatrogasci, Čapljina, Gabela, požar, Posušje, požar, Tomislavgrad, požar, Ljubuški, požar, požar, Mostar
Naime, na obiteljskoj kući Behrama došlo je do požara koji se proširio munjevitom brzinom i u trenu progutao jednu sobu u kući ostavivši iza sebe samo zgarište.

Srećom, članovi obitelji Behram su se uspjeli spasiti na vrijeme, te je njihov sin zadobio samo manju opeklinu.

Kako se Faktor mogao uvjeritli prilikom posjeta unesrećenoj obitelji , jedna soba u kući je potpunosti izgrojela dok su ostale značajno oštećene. Kolika je materijalna šteta još nije procijenjeno.

Kako su Behrami ispričali za Faktor, sretni su što su izvukli živu glavu, a malo je nedostajalo da se dogodi prava katastrofa. Naime, u sobi koja je izgorjela spavao je Mehmedov sin. Upravo on je, priča njegova majka, prvi i alarmirao obitelji da je kuća u plamenu. Probudila ga je vatra koja je već uhvatila krevet na kojem je spavao.

- Osjetio je plamen po ruci, te skočio naglo iz kreveta, pri tom izgubivši glas od šoka i dima koji ga gušio. Začula sam da me zove, suprug i ja smo požurili u sobu, isprepadani, u šoku, ali on je već bio izašao iz sobe. Sve se dogodilo u par minuta, soba je bila u plamenu. Sve stvari su nam izgorjele, i odjeća i sve što je u njoj bilo. Imali smo više od 500 knjiga, tehnologije što je bilo u sobi, sve je nestalo u plamenu.

Vatra se nastavila širiti prema drugim prostorijama, uhvatila je otvore. To je strašno, opisati se ne može riječima, kazala je Mehmedova supruga.

Dok je njen muž pokušavao vodom gasiti požar kako se ne bi dalje širio, zadobio je opekline po glavi, a kosa i obrve su mu izgorjele. Svaki pokušaj gašenja bio je uzaludan, a mogao je biti i fatalan.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar na intervenciju su izišli u 1.40 sati iza ponoći, te su ubrzo lokalizirali požar, pa se vatra nije proširila na ostale prostorije i krov.

-Vatrogasci su bilo jako hrabri, ulazili su u plamen i izvlačili stvari i gasili - nastavlja Mehmedova supruga.

Uzroci požara

Nakon očevida, koji su obavili policija i protupožarni inspektor, bit će poznato više detalja o uzrocima požara. No, ukućani smatraju da je požar prourokovala elektro instalacija. Tvrde da je tijekom jučerašnjeg dana više puta nestajala električna energija, te da im se sin žalio kako strujni napon stalno varira.

- Prije spavanja je isključio svu tehnologiju, upravo zbog tog nestanaka električne energije, da bi ga probudio plamen na ruci. Majstor koji je gledao razvodnu kutiju od električne energije kaže da je spoj vjerojatno unutra nastao. Da je iskra unutar kutije prouzrokovala požar - priča ona, naglasivši kako su sve renovirali ne tako davno, vidno šokirana sudbinom koja ih je zadesila