Mostar: Potpisana dva ugovora o suradnji na Medicinskom fakultetu

Nakon potpisivanja ugovora obraćajući se novinarima ravnatelj Kliničkog bolničkog centra u Rijeci prof. dr. sc Herman Haller kazao je da je današnje potpisivanje ugovora zapravo samo formalnost u razmjeni studenata između dvaju fakulteta.

Po njegovim riječima, spomenuta razmjena omogućuje određenom broju studenata da potpuno ekvivalentno odluče u kojem će vremenskom razdoblju studirati u Mostaru odnosno u Rijeci, čime se, kako je istaknuo, stvara duboka suradnja između dvije institucije.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Alan Šustić kazao je kako današnje potpisivanje ugovora daje pravnu formu dosadašnjoj praksi u razmjeni studenata, znanja i iskustava.

"Različitosti i jednakosti koje se nalaze unutar Rijeke i Mostara čine upravo bogatstvo jer svaka institucija s ljudima koji u njoj rade dobivanjem iskustava iz druge institucije oplemenjuje svoje znanje i na taj način znatno poboljšava ponudu prema pacijentima", kazao je Šustić.

Po riječima ravnatelja Kliničke bolnice Mostara prof. dr. sc. Ante Kvesića, danas su formalno potpisani ugovori o suradnji koja traje dugi niz godina.

"Želim se zahvaliti svima na današnjem potpisivanju ovih dvaju ugora. Medicinski fakultet u Rijeci bio je jedan od oslonaca pri formiranju Medicinskog fakulteta u Mostaru i veliku je potporu dao u edukaciji naših kadrova kao i u edukaciji u nastavi koja i dalje traje", kazala je dekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

Fena